Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 28. syyskuuta 2022

Mitä tästä seuraa??

 

Kuva Xpics Pixabaystä

Olipa yllättävä käänne! Kaasuputket rikottu. 

Nyt ollaan kuin Ilkka Remeksen dekkarin loppuvaiheen rymistelyssä. Valtavia asioita tapahtuu lyhyessä ajassa. Ensin Ukraina valloitti takaisin Venäjän ryöstämää maata. Venäjä reagoi "osittaisella liikekannallepanolla", mikä on saanut uhanalaisia miehiä pakenemaan rajan yli. Venäjän hallitsemilla alueilla pidetään leikkivaaleja isoveljen valtakuntaan sulautumisesta. Ukrainan yhdellä ydinvoimalalla leikitellään. Atomiasetta heristellään. Ja nyt tämä putkiattentaatti. Von der Leyen on jo ilmoittanut, että vastatoimia tulee. Suomikin on lisännyt valmiuttaan.

Putin aikoo pitää parlamentille puheen perjantaina. Varmasti hän haluaa tuoda esiin jotakin vaikuttavaa. Tyytyykö hän vain ilmoittamaan alueliitoksista? Jollakin tavoin hän luultavasti haluaa lietsoa kansan taistelutahtoa. 

Onko Putin nyt rottana nurkassa? Hän on kai antanut ymmärtää olevansa sodassa länttä vastaan. Putkisabotaasi voi olla merkki tällaisesta asennoitumisesta. Seuraako nyt attentaatteja muuallakin lännessä? Haluaako Putin provosoida lännen täysimittaiseen sotaan? Siinä ei olisi järkeä, mutta onko tähänastisessa. 

Jos Putin uskalsi koskea kaasuputkiin, voisiko hän tarttua taktiseen ydinaseeseen? 

Jos atomipommi räjähtää Ukrainassa, mitä tekee länsi? Vastaava kostoisku olisi turmion tie. Voi olla, että tyydyttäisiin pakotteisiin, mutta Putin olisi päässyt niskan päälle. Ukraina joutuisi nöyrtymään ankariin rauhanehtoihin, mikäli yleensä jäisi olemaan valtiona olemassa. 

Nyt voi olla todella paha kierre kiihtymässä, joka olisi välttämättä saatava pysäytetyksi. 

Onko olemassakaan muuta keinoa kuin, että Venäjän kansa ja hallinto panisi Putinin vastuuseen teoistaan. Häntä pelkää varmaan koko maa. Presidentti on  paketoinut valtaansa koko valtakunnan, mutta jos nyt alkaneet levottomuudet äityisivät niin, ettei kansalliskaarti pysty pitämään järjestystä maassa, jotakin voisi tapahtua.

Suomi on saanut olla elinaikani turvassa täällä Pohjolan perukoilla. Suometuttu on, mutta aseisiin ei ole tarvinnut tarttua. Olen kasvanut rauhaan. On oikeastaan kummallista, että tämän hetken rajuihin tapahtumiin mukautuu. Olen tosin koukuttunut seuraamaan tämän pitkän spektaakkelin tapahtumia.

Toistaiseksi olen ollut aika levollinen, vaikka järki sanoo, että jopa maailmansodan syttyminen on mahdollista. 

Toivottavasti tilanne saadaan jotenkin rauhoittumaan. 

"Hyvinkin voi käydä."


Ei kommentteja: