Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 1. joulukuuta 2022

Nimi Kakola ei tullut vangeista

 


Kotoamme näkyy paikkaan, jolla on hurja nimi. Kakolanmäki on yksi Turun seitsemästä kukkulasta. Se on tunnettu vankilasta, jossa oli karut oltavat. 

Nimi Kakola ei kuitenkaan tule vangeista vaan ilmeisesti kukkulan lähettyvillä olleesta köyhäintalosta, jossa oli jälkeenjääneitä ja mielisairaita. 

Kakolanmäellä on nykyään asuntoja, hotelli ja kylpylä, joka ei kuulemma ole kylpylä. 

Jos olet joskus lusinut Kakolassa, voit kenties varata yön Hotel Kakolasta omasta sellistäsi. "Vapaudu arjen kahleista", kehotetaan kyseisen majoituslaitoksen sivuilla. 

Kun katsot tarkkaan yllä olevaa kuvaa, huomaat punatiilisen rakennuksen oikeassa päädyssä ristin. 

Jos sinä ja morsiaimesi/sulhasesi olette joskus nauttineet Kakolan vankilan asiakaspalveluista, haluatte kenties vihityttää itsenne paikassa, jolla on teille merkitystä. Kyllä, Kakolassa on kirkko.  Siellä et kenties voi osallistua messuun, mutta kirkollisia toimituksia ja muistotilaisuuksia voidaan järjestää. Käsittääksen Kakolan kirkko on yhä kirkollinen tila. 

Jos pariskunta on "asunut" Kakolassa ja vihitty siellä, sarjaa voisi jatkaa järjestämällä lasten ristiäiset ja säätää oman muistotilaisuudenkin pidettäväksi tutussa paikassa. Perhekunta voi toki olla näiden perhetapahtumien välilläkin Kakolanmaellä. Tästä pääset tutustumaan paikan asuntotarjontaan. Hinnat tosin ovat luultavasti suolaisia. Kanta-asukkaana voi käteväsi vetäytyä keräämään voimia ja muistelemaan selliaikoja Kakola Span tiloihin. "Kakola Spa on ainutlaatuinen kokemus elämästä nautiskelijoille ja omaa aikaa haluaville."

No nyt tiedämme, mistä sitä aikaa saa. 

Jos olet liikkeellä jalan, mutta et viitsi kiivetä Kakolanmäelle, voit säästää jalkojasi turvautumalla Turun kuuluisaan jumikulaariin, jos se sattuu olemaan kunnossa. 



Kakola on tois pual jokke, joten jos satut olemaan täl pual, voit nauttia lossimatkasta yli satavuotiaalla förillä siirtyessäsi funikulaarin tienoille.


Ei kommentteja: