Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 25. huhtikuuta 2023

Nyt on niin auvoista

 

Kuva Gerd Altmann Pixabaystä

Muistatteko kuinka hurjaa vaalitaistelu oli. Ei siinä sanoja säästelty. Nyt näyttää siltä, että mahdottomasta tuleekin mahdollista. Nyt ollaan niin säyseitä ja ystävällisiä yli kaikkien puoluerajojen. 



Kuva Tumisu Pixabaystä





Kuva vfloldenburg Pixabaystä


Nyt näyttää syntyvän hallitus, jossa on on hyvä henki ja riittävän yhteiset päämäärät. 


Hyvä näin, koska edessä on mission impossible. 


Perussuomalaiset tuntuvat pesseen kasvonsa. Rivit on suorat ja sammakot pantu taskuihin. 

Kokoomuksen sopeutustavoitetta 6+3 miljardia ei ole ainakaan vielä kyseenalaistettu. En usko siihen päästävän, koska sote, Ukrainan sota, syntymättömyysongelma, työttömyys, työvoimapula ja mitä kaikkea?  Liekö koronakaan vielä lopullisesti taltutettu?

On erittäin tarpeellista, että velkaantuneisuuteen tartutaan. Mielestäni nykyinen aste ei kuitenkaan ole katastrofi, mutta on tärkeää saada asia hallintaan.

Toivotaan, ettei hallitus leikkaa niin tomerasti, että syöksytään syvään taantumaan.

Ihmettelen kuitenkin mistä säästökohteet löytyvät. Koulutukseen ei aiota koskea, vaikka se on iso menoluokka. Entä sairaanhoito? Uskooko joku, että sote tuo säästöjä? Mistä niitä lääkäreitä ja sairaanhoitajia saadaan ilman lisärahaa? 

Keskusta haluaa varmaan oppositiossakin osoittaa oikeistolaisuuttaan, vaikka kutsuu itseään Keskustaksi.  Mikäs oikeistohallituksen toimiessa, kun oppositiostakin on luvassa myötäsilitystä. Perussuomalaiset varmaan näkevät pelipaikan ja ajavat erityisesti maaseudun asioita ja KD komppaa. Keskustan kannatuksen vuoto saattaa siten jatkua.

Kristilliset eivät keksi tässä vaiheessa ongelmakohtia. Edes kehitysavun todennäköinen leikkaus perinteisistä kohteista ei ole ongelma, koska ne varat voidaan suunnata Ukrainaan ja se sopii perussuomalaisillekin. Essayahin mukaan perinteinen kehitysapu sopii yhdistyksille. Voi olla, että se niiltä onnistuukin paremmin kuin poliitikoilta. Kristillisille varmaan sopii kuten minullekin, että kokoomus tuskin tekee uusia sateenkaarialotteita tässä kokoonpanossa.  

Perussuomalaiset tyytyvät siihen, että ruotsin kielen pakollisuuteen tuskin tartutaan tällä hallituskaudella. Heille on tärkeintä, että maahanmuuttoon ja kehitysapuun kosketaan.  

Orpon tämänpäiväisen esiintymisen perusteella tuntuu, että hallituspohja on jo selvä, vaikkei hän sitä myöntänytkään. 

Ilmeisesti Orpo on onnistunut taivuttelemaan ruotsalaisetkin mukaan. Olisi kiinnostavaa tietää, mitä heille on luvassa. 

Tuntuu siltä, että Venäjä, Venäjä ja Venäjä pääteemoina voidaan nyt Naton myötä panna syrjään ja keskeisiksi aiheiksi tuleva talous, talous ja talous. Keinot tulevat olemaan instrumentaalisia. Asiat ratkaistaan talouden näkökulmasta. Perussuomalaiset tulevat taipumaan koulutetun EU-väen houkuttelemiseen maahamme. Mahtavatko kristillisetkään vastustaa niin sanotun haittamaahanmuuton kitkemistä. Ainakaan perheiden yhdistämiseen ei juuri tuntunut tukea olevan luvassa. 

6+3 tuskin onnistuu, mutta varmaan ainakin velkaantumisen kiihtyminen saadaan taittumaan ja ehkä joku miljardi maksetuksikin. 

Nyt ei hempeillä.

 Suomi ensin. 

Nyt persoistohallitus laittaa talouden parempaan kuosiin ja seuraavaksi tulee taas demarivetoinen hallitus, joka hempeilee. 






Tuleeko mieleen Hegelin teesi, antiteesi ja synteesi?










 

Ei kommentteja: