Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 3. marraskuuta 2014

Ope mahtikuurilla takaisin iskuun

Kurkku on käynyt niin kipeäksi, että tänään olevan syönyt vain jogurttia ja mustikkasoppaa. Ei ole oikein ruokahaluakaan. Kävin lääkärissä Terveystalon Mäkelänkadun pisteessä. Oikein miellyttävä lääkäri. Ystävällinen, hoivaava ja osaava.

Otettiin verikokeet ja nieluviljely. Veriarvot tuntuivat olevan aika hyvät. Lääkäri piti hyvänä, että tulin, koska syöpä on ollut niin äsken. Tauti hoidetaan pois antibiooteilla varmuuden vuoksi. Kefalexia. Jotta ei tulisi ripulia antibiooteista kuten syöpähoitojen aikana, syön myös Precosaa. Sain myös limaa irroittavaa yskänlääkettä Flavamedia. Jostakin syystä mukaan tuli kahta nenäsumutetta, Otrivinia ja A-Vita Plussaa.

Näin tämä paluunousuni päätyi pöpelikköön, kun lentsu tuli jo ensimmäisen viikon lopussa. Toista viikkoa rimpuilin, mutta nyt sain myös saikkua. Huomiset ja ylihuomiset tunnit jäävät minulta pitämättä. Pomoni yrittää löytää sijaisen. Olen jo sen verran nähnyt vettä virtaavan Vantaassa, että en pidä itseäni korvaamattomana.

Sainkin pomoltani puhelun. Sijaista ei löytynyt, mutta pomoni kollega käy avaamassa tunnit. Lupasin lähettää tehtäviä.

Hyvä, että tilanne rauhoittui, kun alkaa olla oireet niin ankarat. En tiedä, miten tämä näin pian uusiutunut sairausloma suhtautuu palkanmaksuuni. Jos jään ilman palkkaa, se on kuitenkin pientä sen rinnalla, että saan taas itseni kuntoon.


Vaimoni huomasi tänään, että ystävä lentääkin tänään suoralla Finnairin lennolla Roomaan. Hän onnistui löytämään itselleen säällisellä hinnalla paikan samaan koneeseen. Hinta oli pari sataa alkuperäistä enemmän, mutta minusta se on kohtuullista kokonaisuuden kannalta. Välilaskulento olisi ollut liian koetteleva. Hienoa, että pääsi reissulle. Olen tyytyväinen hänen puolestaan. Olisi ollut aikamoinen pettymys, jos pitkään odotettu matka olisi jäänyt kokonaan toteutumatta.


Otin jokin aika sitten Panadol Forten. Se tuntuu nyt helpottavan kurkkukipua. Voisin yrittään nyt syödä jotakin tukevampaa.

Yritän lueskella taidehissan lauantaiseen tenttiin. Olisi hyvä saada sekin asia pois päiväjärjestyksestä. On ollut niin pitkään avoimena.




Ei kommentteja: