Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 18. marraskuuta 2014

Photoshop -maalaus

Tiukka päivä tänään. Opetusta aamupäivästä iltapäivään ja sitten tiimipalaveri, jonka vuoksi en käy kotona ennen TaiK:in iltaa. Onneksi päivän kruunaa saunavuoro.




Olen tehnyt kurssin projektityönä Photoshop -maalausta sienalaisesta näkymästä. Se on tässä yllä keskeneräisenä. Toisaalta tuntuu, että sitä pitäisi jatkaa, mutta toisaalta haluaisin säilyttää tietyn välittömyyden, jopa naiiviuden, jota siinä mielestäni yhä on.

Photoshot -maalaaminen ei taida olla sen nopeampaa kuin perinteisin menetelmin tehty. Kuvaa voi suurentaa loputtomiin, aina voi tarkentaa ja tarkentaa. Kun kaikki kohdat pitää työstää, ei ole suurta merkitystä ajan kulumisen suhteen, millä ne työstetään.

Öljyvärimaalauksessa laseeraaminen tarkoittaa ohuiden kerrosten maalaamista päällekkäin. Tässä voi myös laseerata. Värikerroksia voi latoa lukemattomiin ja jokaisen läpikuultavuutta voi säätää prosentin tarkkuudella.

Vielä en ole tässä löytänyt mitään roiskemaalaamiseen verrattavaa. Tietynlainen irtonaisuus tuntuu puuttuvan. Vesiväriä voi pensselillä suorastaan ampua paparille ja sitä voi valutella puolelta toiselle.

Ei kommentteja: