Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 19. joulukuuta 2015

Komplikaatioita


Olen kertonut, että kämppäkaverini on aivan loppusuoralla omissa hoidoissaan. Hän saa maanantaina viimeiset sytostaatit. On rohkaisevaa nähdä hänet tuossa vaiheessa. 

Hänkään ei ole selvinnyt ilman komplikaatioita. Jossakin vaiheessa hänellä on ollut haimatulehdus ja silloin hän on ollut huonossa hapessa. Vaiva hoidettiin nesteytyksellä. 

Myöhemmin hänellä on ollut neuropatiavaivoja, jotka johtuvat vinkristiini-nimisestä sytostaatistaNe ovat ilmenneet siten, että jalat ovat olleet tunnottomat. Tällainen vaiva voi jäädä pysyväksikin.

Vaimoni on ollut katsomassa minua ja olemme kuunnelleet ikiklassikko "Sävel on vapaata", jossa oli aiheena joululaulut. Perinteisesti joululauluilta on päättynyt Jussi Björlingin satumaiseen O helga natt -esitykseen, mutta tänään se oli toiseksi viimeisenä.

Vaimoni oli jo lähtenyt ja naapuri saapunut, kun ohjelma oli loppupuolella. Hänelle laulut olivat vieraita, kuulostivat jopa virsiltä. Minulle ne taas olivat hyvinkin tuttuja. Tämä kertoo siitä, kuinka erilaisista kotikulttuureista me tulemme. 


Ei kommentteja: