Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 28. joulukuuta 2015

Meikussa käymässä


Kävimme Meikussa. Listallani oli vain katedrihuolto, mutta onneksi päiväsairaalan hoitaja oli tarkkana ja huomasi, että minulla on myös verikoe. Menin sitten Tornitalon labraan.

Vaimoni pelkää, että hänellä on angiina. Hän meni Haartmanin sairaalaan. Pojallamme, jonka perheessä vietimme jouluaattoa, on mahdollisesti myös. Kumpikin on käynyt viljelyssä nyt, joten asia selviää. Pojalla on vaalea laikku kurkussa, mutta opin tänään, että se ei aina ole merkki angiinasta. Voi olla myös viiruksen aiheuttama.

Haartmanin päivystys ei vielä ollut auki, mutta onneksi infosta lähetettiin sairaanhoitajan luo ja tämä otti näytteen. Hoitaja neuvoi, että jos on jokin tauti ja leukemiasairas mies on kotona, pitää mennä heti näytteisiin.

Menimme sitten Hematologian osastolle kysymään neuvoa tähän mahdolliseen anginatilanteeseen. Selvisi, että minä jään edelleen kotiin, vaikka puolisolla kyseinen tauti olisikin.

Saan tänään verikoetulokset puhelimitse. Mihinkähän lienevät nyt pudonneet? Tavallinenkin käveleminen tuntuu nyt heikolta.

Vaimoni käväisi kaupassa tullessamme ja osti ruuan lisäksi minulle erilaisia juomia. Niitä pitää olla erilaisia, kun kilvoittelen päivittäisen juomatavoitteeni (2,5-3 l) parissa, limsaa, vaarinkaljaa, mehua, alkoholitonta olutta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Toivotaan nyt ettei tulisi mitään ylimääräisiä tauteja kenellekään ja saisit olla kotona seuraavaan sytoon saakka! Terveisin Memmuli

Heikki Honkala kirjoitti...

Hei Memmuli ja kiitokset kannustuksesta. Luultavasti minulle jokin tulee, kun on käsketty palata vasta sitten sairaalaan, kun on kuumetta.