Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 29. joulukuuta 2015

Miksi nenä vuotaa syödessä?


Olen ihmetellyt, mistä johtuu, että nenäni vuotaas syödessäni ja jopa juodessani pelkkää vettä. Yritän nyt ottaa selvää asiasta.

Joku on hoksannut kysyä asiaa kirjaston mainiolta vastauspalvelulta. Diagnoosiksi ehdotetaan vasomotorista eli idiopaattista nuhaa. Se muistuttaa kuulemma IgE-välitteistä allergista reaktiota, mitä se sitten lieneekään.

Wikipediasta selviää, että IgE tarkoittaa immunoglobuulia E:tä. Kuvaus on niin kemiaa etten jaksa siihen nyt paneutua. Histamiini mainitaan. Sitä käytetään allergisten oireiden torjumiseen joten voin olla jäljillä. Valkosolutkin mainitaan joten voihan tämä liittyä leukemiaankin.

En jaksa kaivella tätä asiaa nyt enempää. Palataan asiaan.


Pesin muuten itseni suihkussa tänään kauttaaltaan tuuheuttavalla shampoolla. Josko se tästä?

4 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Heikki, Heikki, moninaisista sinä huolehdit ja hätäilet. Suosittelen tässä vaiheessa nenäliinaa :) . Tuo tuuheuttava shampoo on parasta mitä kaljuuntuva mies voi itsensä hyväksi tehdä. Kohta huomaat miten kohisten uusi tukka kasvaa, tiedä vaikka vaihtuisi tukan värikin samalla, olen kuullut että niinkin voi käydä. Hyvää Uuden Vuoden odotusta, eläkä ammu raketteja tällä kertaa. Saatanpa tulla lausumaan runoutta aattona, joten koita kestää sekin. Terv. Rane kartsista.

Heikki Honkala kirjoitti...

Rane, pesin jo uudestaan samalla aineella, mutta vieläkään ei näy uutta sänkeä. Saisinkohan tällä kertaa sen punaisen afron? Nähdään. Tervetuloa!

Unknown kirjoitti...

Hengitän tiettävästi suuremmaksi osaksi suulla ja syödessähän se ei niin onnistu. Nenä vuotaa - haen todellakin nenäliinan ellei sitä takussa ole. Vakio homma tämä. Kevään cooppejuoksu 12 min muistaakseni, jos kostea ilma OK! Auringonpaahde pölyä ja jos vielä se purukin pölysi juostessa kamalaa -Kuinka voi hengittää? Entisiä koitoksia. Nykyään pysynkö pystyssä taspainoa pitäisi harjoittaa onhan nyo voinassa vieläkin -Pitäisikö tietää jotakin?

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiios kommentistasi. Enpä osaa sanoa. Minulla sana reaktio toimii edelleen. Ruokaillessani nenäni alkaa vuotaa. Kun tarkemmin ajattelen, näin ei käy läheskään aina. Pitääpä seurata.

Minulla on nykyään silmäoireita, mikä taipumus saattaa liittyä saaminiini sytostaattihoitoihin tai kantasolusiirteeseen. Silmäni rähmivät. Käytän jatkuvasti silmätippoja. Kevään siitepölytyksellä voi olla vaikutusta asiaan. Minulla on ilmeisesti kantasolusiirteeseen liittyvänä käänteishyljintäoireena ajoittainen punotus vasemmassa silmäkulmassa. Siihen auttaa hydrokortisonivoide. En osaa sanoa, liittyykö rähmiminen ja tämä toisiinsa. Nenän vuotaminen syödessä on luultavasti näistä erillinen ilmiö.