Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 19. joulukuuta 2015

Sytostaattioireita


Sain eilisaamuna ja -iltana ensimmäiset sytostaatit. Tänään on vapaapäivä. Huomenna saan seuraavat annokset.

Tunnistan joitakin oireita, jotka varmaan johtuvat sytostaateista. Mahani meni aivan sekaisin eilen. Nyt tuntuu paremmalta. Illalla olin kylmissäni ja tuntui kuin kuume nousisi. Kuumetta ei kuitenkaan tullut. Ilmeisesti silmien oletetaan kuivuvan, koska saan silmätippoja neljä kertaa päivässä.

Meillä on kummallakin juomatavoite. Pitäisi saada mieluiten kaksilitraa juoduksi päivässä. Merkkaamme itse juomisemme ylös.

Kämppäkaverini lähti kotiin päiväksi. Sai aamupäivällä sytostaatteja ja illalla saa taas. Sai lääkärin luvan käydä kotona. Hän on aivan uskomaton tarinankertoja ja hänen elämänsä on ollut hyvin värikästä. On mies ollut monessa mukana.

Keroin hänelle vartti yli kaksitoista yöllä, että voisin yrittää nukahtaa. Hän vapautti minut. Sain nukutuksi kohtalaisen hyvin. Naapuri kärsii kortisoonista, jota annetaan syöpään. Se piristää ja valvottaa. Minäkin sain sitä lymfoomaan ja valvoin.

Lauantai on hiljaiseloa sairaalassa. Lääkärit eivät ole paikalla eivätkä kierrä.



7 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei Heikki, ja terveiset taloyhtiön puurojuhlasta! Olemme kaikki valtavan järkyttyneitä tästä uudesta sairaudesta. Ei meillä kenelläkään ole sopivia sanoja nyt. Toivotamme kovasti voimia hoitoihin ja toivomme, että kaikki kääntyy parhain päin!

Parhain terveisin
Isosävit ja muut naapurit

Heikki Honkala kirjoitti...

Sydämelliset kiitokset kiitokset teille mieltä lämmittävästä tervehdyksestänne Johanna, Janne ja muut naapurit. Näinkin elämä voi kuljettaa. On mahdollista, että olen saanut tämän leukemian tietystä sytostaatista, jota sain edelliseen syöpääni. Tämäkin taistelu täytyy nyt vain käydä. Onneksi tästäkin voi selvitä.

Anonyymi kirjoitti...

Olen lukenut blogiasi kauan, mutta nyt ajattelin kommentoida. Olen sairastanut nuorena Hodgkinin taudin ja parantunut, hoitona sytostaatit ja sädetys. Pidän kovasti blogistasi ja tavastasi kirjoittaa, olen saanut tätä lukemalla paljon, kiitos siitä. Lähetän täältä lämpimiä ajatuksia sinulle ja läheisillesi - hyvinkin voi käydä.

Unknown kirjoitti...

Tietyt elämän käänteet tuntuvat täysin kohtuuttomilta, mutta eipä tätä elämää voi hallita. Toivoa ei kannata koskaan menettää!

Heikki Honkala kirjoitti...

Näin on. Toivoa ei saa menettää. Tulevasta ei koskaan tiedä ja hyvinkin voi käydä. Kiitos Johanna!

Heikki Honkala kirjoitti...

Sydämelliset kiitokset sinulle lämpimistä ajatuksista ja palautteesta! Tunnelmallista joulunodotusta sinulle!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos, samoin sinne! t. edellinen kommentoija