Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

torstai 12. huhtikuuta 2018

"Sukukokous"

Kävimme eilen vaimoni kanssa Helsingissä. Saara oli Helsingin kaupunginarkistossa ja minä entisen työnantajani järjestämässä eläkeläistapahtumassa.

Hyvän tien ansiosta Helsingin ja Turun väli on kutistunut. Kesti pari tuntia päästä Turusta Hakaniemeen. Kävimme lounaalla Ympyrätalon Rossossa, josta näyttää tulleen kantapaikkamme Helsingin suunnalla.

Minäkin ehdin tehdä pienen arkistovierailun ennen kuin ajoin Pasilaan. Kävin kysäisemässä paria asiaa Kansallisarkistossa Rauhankadulla. Aion yrittää penkoa lisää isoisääni liittyviä tietoja talvisodasta.

Oli todella mukavaa nähdä entisiä kollegoja. Suuret kiitokset HBC-SLK:n väelle tilaisuuden järjestämisestä ja muillekin osallistumisesta! Arvostan.

Sosiaaliset suhteet toimivat erilaisten verkostojen kautta. Näin tuoreena eläkeläisenä kannattaa muistaa vaalia näitä yhteyksiä. Entiset kollegat ovat vähän kuin sukulaisia. Olen tuntenut osan heistä  vuodesta 1996 saakka, jonkun jopa vielä pidempään. Työkavereita on aikoinaan tavattu paljon useammin kuin sukulaisia.

Oli yllättävää kuinka samankaltaista minun ja useimpien muiden koulumme eläkeläisten elämä kuulostaa olevan.


Eilen julkaistiin Päivämiehen blogisivuilla viimeisin juttuni. Löydät sen täältä: Taideviikko Provencessa.

Ei kommentteja: