Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 28. lokakuuta 2014

Alilämpöä ja tunninpitoa

Ei, kuumetta ei ole. Vaikka nenä on räkäinen ja kurkussa hieman tuntuu, pankolle ei pääse, kun ei ole kuumetta. Näin yksiviivaisesti ajattelen. On tosin alilämpöä. Ostin uuden mittarin. Ensimmäinen lukema oli 35,2, toinen 35,6 ja kolmas 36,0. Seuraava mittaus olisi varmaan jo normaalin tuntumassa. Mitähän tuosta pitäisi ajatella. Hyppiikö lämpö vai ostinko huonon mittarin?

Olin pitämässä tunteja tänään. Nuorisoryhmän tunnit menivät hiukan häneksi, kun lähi- ja varmaan kaukoliikenteen junatkin joutuivat seisomaan jonkin vian vuoksi. Opiskelijoita valui paikalle sitä mukaa kuin pääsivät. Päätin antaa heille tekemistä, jota kukin voi alkaa tehdä, kun saapuu. Annoin kullekin tehtäväksi laatia esityksen jostakin taidesuuntauksesta. Ohjeistin niin, että esityksessä saa olla suuntauksen nimi, kuvia teoksista, teosten nimet ja tekijät. Kunkin piti osata esittää asiansa kuvien avulla. Tällä järjestelyllä pyrin välttämään puuduttavat esitykset, joissa slaideille on copy/pastattu wikipediatietoa ja sitä tankataan ensimmäistä kertaa, kun ollaan luokan edessä. Järjestely on heille haastava, koska heidän taidesuuntausten tuntemuksensa on hyvin vähäinen.

Unohdin ohjeistuksessa sanoa, että esiintyjät esittävät lopuksi kysymyksiä aiheestaan, jotta opiskelijat pysyisivät kuulolla. Vähän tätä protestoitiin, kun siitä ei oltu sanottu, mutta alkoivat mukautua tilanteeseen. Ehkä kuviota pitäisi painottaa vielä siten, että kuulijoiden täytyy kunkin vastata kirjallisesti kysymyksiin.

Kovin syvällistä tietoa näin ei tietenkään synny, mutta riittää, että he saavat jonkinlaisen kuvan suuntausten olemassaolosta.

Valitettavasti luokan fasiliteetti alkoi oikkuilla, emmekä saaneet pidettyä kuin kaksi esitystä.

Iltapäivän tunnit olivat ylioppilasryhmälle ja ne oli helppo vetää, kun opiskelijat ovat jo kypsempiä. Kerrattiin ja syvennettiin markkinoinnin kilpailukeinoja. Tehtiin ryhmätehtävä, jossa oli mahdollisuus soveltaa aihetta.

Oli vähän rutistettava itseään töihin aamupäivällä, kun röntsytauti oli vienyt voimia.


Valitettavasti silmäni ovat taas alkaneet rähmiä, ainakin toinen. Näinkö tästä jäi pitkäaikainen vaiva?


Ei kommentteja: