Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 11. lokakuuta 2014

Auringonlasku, ratkaisu toiseen ongelmaan, teos valmistui - melkein ja miellyttävä käyttökokemus


20.9.2014

Esitin eilen ongelmani Photoshopin käytössä. Olen saanut hyvän neuvon Tikulta Facebookissa. Hän on tuskaillut keväällä Photoshop -kurssilla saman pähkinän parissa. Tehdyt muutokset eivät tahdo tarttua layereihin eli tasoihin, jotka ovat kuin alkuperäisen kuvan päälle laitettavia kalvoja. Kun muutokset tehdään näihin, alkuperäinen kuva säilyy koskemattomana. Tiku kertoi päässeensä sillä ongelmasta, että hän kopio alkuperäistä kuvaa (background) ja teki muutokset näihin. Se onnistui. Kopiothan tulevat myös kuin kalvoiksi alkuperäisen päälle. Olen jo itsekin huomannut, että alkuperäisen kopioon muutokset onnistuvat, joten siinä on ratkaisu tähän hätään.




Tämmöinen tästä tuli. Välillä tuntui, että värkikompositio menee täysin metsään, mutta onneksi kokonaisuus eheytyi maalia kohti tultaessa. Käänsin teoksen nurin päin, koska se vain näyttää paremmalta näin. Toinen ruutu oikealta ylärivissä näyttää siltä, että ei kuulu joukkoon. Hyvä, että sellainen on kontrastia tuomassa, mutta sopii paremmin ylös kuin alas. Jos värisommitelma olisi täydellinen, teosta voisi katsoa miten päin vain ja se näyttäisi hyvältä. Kyseisen ruudun "tassuja" tummeltamalla näin voisi käydä.

Ajatuksenani oli, että valitsen värit kuhunkin ruutuun siten, että niillä on erilainen lämpötila. Lämpimillä väreillä on taipumus näyttää olevan lähempänä katsojaa kuin kylmillä. Tavoitteena oli, että tämä tuo kolmiulotteisuutta työhön. Se olisi vähän kuin patja yhdeltä sivulta nähtynä. Kylmyyden ja lämpimyyden värinen kontrasti on kuitenkin eri vahvuinen eri ruuduissa, mikä taitaa häiritä patjamaisuutta. Tämä tavoite vaatisi myös mustalammasruudun korjaamista. Täytyy harkita. Mitä mieltä olette?

Tekisi mieli leikata ruudut irti ja leikitellä niillä. Kokeilla erilaisia sommitelmia. Ehkä teen sen Photoshopilla. Samalta se ei varmaan tunnu kuin siirrellä fyysisiä lappuja.


Oli muuten mieluisa käyttäjäkokemus, kun kytkin järjestelmäkameramme Macbookiin kokeilleksani, saanko kuvat siirtymään läppäriin. Ruudulle aukesi näkymä, josta saatoin valita painikkeen "Siirrätkö valitsemasi kuvat" vai miten se sanamuoto menikään. Valitsin kaikki ja painoin kuvaketta. Kuvat siirtyivät ja lopuksi kysyttiin, haluanko poistaa kuvat kamerasta ja sen valitsin. Homma oli valmis.  

Ei kommentteja: