Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

lauantai 11. helmikuuta 2017

Karjalaisista juurista

Kukkojen sukuseuran hallitus kokousti meillä tänään. Kaksi jäsentä osallistui virtuaalisesti, toinen Skypen ja toinen kännykkäpuhelun kautta.

Sukuseura on aikoinaan syntynyt varmaankin evakkokokemusten vaikutuksesta. Karjalankannakselta Vpl. Pyhäjärveltä eri puolille Suomea tulleet ja asettuneet evakot saattoivat näin pitää sukuyhteyksiä yllä.

Tämänvuotinen sukukokous pidetään suvun juurilla eli Pyhäjärvellä, samana viikonloppuna, kun siellä järjestetään Pyhäjärvi-juhlat.

Matka on monelle nuoren polven edustajalle mahdollisuus tutustua seutuun, jonne juuret johtavat. On totta, että monelle nuorelle pyhäjärvisyys on vain neljäs- tai kahdeksasosa perimää. Tämä sukujuonne on kuitenkin erityinen, koska sitä leimaa - kuten muitakin evakkosukuja - kohtalonyhteys isänmaamme raskaaseen vaiheeseen. Sukuseurojen avulla voit tavoittaa oman sukusi ja Suomen historian välisen yhteyden.

Jos sinulla on evakkotaustaa, luovutettuun Karjalaan juurtuvien sukuseurojen toimintaan osallistumalla voit saada nykyistä laajemman kontaktipinnan sukuusi. Osa sukuseuroista kuuluu Karjalan Liittoon. Tästä linkistä löydät yhteystietoja näihin seuroihin. Huomaan Kukkojen sukuseuran puuttuvan listasta, vaikka olemme nyt jäsen. Jos Pyhäjärven Kukot kiinnostavat sinua, voit olla yhteydessä minuun (sivupalkista löydät sähköpostiosoitteeni). Googlaamalla löydät muitakin sukuseuroja.

Kaikkien Kukkojen juuret eivät johda samaan alkuperään, ainakaan kirkonkirjojen mukaan. Alkuperä voi silti olla yhteinen, koska erään sukunimikirjan mukaan Kukko kuuluu Suomen vanhimpien sukunimien joukkoon. DNA-tutkimus voisi tämän ehkä vahvistaa.

Moni elää kiireistä elämänvaihetta ja arkiset asiat vievät suuren osan ajasta. Sukuseuran jäsenyyden avulla voit kuitenkin tukea tärkeän perinnön vaalimista. Joskus saatat innostua osallistumaan johonkin matkaan tai muuhun toimintaan. Voit varmistaa, että olet perillä näistä mahdollisuuksista.

Omiin juuriin tutustuminen avaa ikkunoita siihen mitä olet.


Kukkojen sukublogi

Kukkojen suvun Facebook-ryhmä

Päivitän blogiani taas maanantaina.


Ei kommentteja: