Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 16. helmikuuta 2017

Karjalanpaistia

Tein eilen karjalanpaistia. Käytin Kotikokin ohjetta. Olin ostanut tarkoitukseen valmiit lihat (puoli kiloa).


Palat olivat aika isoja joten pienin niitä ennen kuin ruskistin ne oliiviöljyssä.



Ladoin lihat vuokaan kahteen kerrokseen, joiden väliin laitoin sipulia ja porkkanaa.


Lisäsin vettä paistinpannuun ja kiehautin. Kaadoin liemen vuokaan. Lisäsin vettä. Laitoin mukaan kolme laakerinlehteä. Maustoin yrttimerisuolalla ja mustapippureilla.


Panin vuoan uuniin noin kolmeksi tunniksi 200 asteeseen. Ihan tuli kelvollisen näköistä karjalanpaistia. Maku oli kovin mieto ja suolaton. Olisi ollut mukava, jos padasta olisi tullut rehevämpää. Millä olisi kannattanut maustaa?


6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen itse maustanut vielä lihaliemikuutiolla, maustepippurilla, valkopippurilla ja ihan pienellä nokreella sinappia. Lihat olen maustanut ennen paistoa suolalla ja mustapippurirouheella. Ulkonäkö on kyllä todella hieno! ~Memmuli~

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos vinkeistä Memmuli!

Anonyymi kirjoitti...

Itse siirtokarjalaisten lapsena laitan karjalanpaistin ainoastaan suolaa ja sipulia isoina lohkoina. Tärkeintä on isohkot lihapalat (että mehukkuus säilyy)jotka kyllä voi ruskistaa ilman mitään öljyjä vaikka kuumassa uunissa ja mieluiten kaksi kolmasosaa nautaa ja loput possua. Suolaa saa laittaa reilusti ja tärkeää on hidas matalassa lämpötilassa hauduttaminen kannen alla. Mutta kyllähän toki voi tehdä lihapadan ns. Karjalanpaistilihoista vaikka millä mausteilla, mutta niitä patoja ei sitten kannata kutsua Karjalanpaisteiksi ... kokeilepa Burgundin pataa siihen saa laittaa vaikka mitä ja on monien etenkin miespuolisten suosikkipata

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, Burgundin pataa pitää kokeilla.

Anonyymi kirjoitti...

Noo kyllä meillä ollaan aina maustettu Karjalanpaisti muullakin kuin suolalla, ja ihan monennen sukupolven karjalaisia ollaan.. Mutta, kukin tyylillään! ~Memmuli~

Heikki Honkala kirjoitti...

Kaipa siinäkin jotakin variointia voi olla.