Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

torstai 9. helmikuuta 2017

Seikkailu verkkoviidakossa jatkuu

Minun ei ehkä tarvitsekaan lakkauttaa korttiani.

Kerroin , että löysin 247playz.comilta ja filmzhub.comilta tulleet vahvistusviestit viime toukokuulta. Niihin linkitetyistä sopimusehdoista löysin tiet irtisanomisten tekemiseen. Sain heti vahvistukset asiaan sähköpostiini.

Olen liittynyt joskus MyHeritage-sivuston jäseneksi. Tämä sukupuusivusto on hauska, koska siinä on mahdollisuus linkittää oma puu sellaisten muiden jäsenten puihin, joista on ilmeinen yhteys omaan. Nämä syntyvät yhteydet eivät varmuudeltaan varmaan täytä kunnon sukututkijoiden vaatimuksia.

En pitänyt siitä, että sivusto vaati minulta ajoittain jäsenyyden päivittämistä laajempaan (varmaan kalliimpi), jotta olisin päässyt eteenpäin.

Onnistuin rimpuilemaan irti tästäkin. Tuokin vuosittainen maksu on nyt pois päiväjärjestyksestä.

Yksi työmaa on vielä kesken. Olen liittynyt Adoben Creative Cloudin jäseneksi ja ladannut hienoja ohjelmia läppäriini opiskelija- ja opettajaehdoin. Tästä ilosta maksuja ilmaantuu luottokortilleni. Löysin sopimusehdoista tiedon, että jäsenyyden voi lopettaa koska vain.

Adoben ohjelmat ovat todella monipuolisia, mutta ainakin niiden, joita olen käyttänyt, käyttöliittymä on hankala. Photoshop voisi olla hyvä taiteiluun liittyvien materiaalien teossa, mutta ehkä Macbookin tekstinkäsittelylläkin pärjää. Videoiden editointiin Premiere on tosi monipuolinen, mutta jos vielä jatkan sitä harrastusta, iMoviella pärjää aika hyvin.

Minun pitäisi kuitenkin onnistua kirjautumaan Adoben tiliini. Heillä on netissä vanhentuneet yhteystiedot. Vaihtoehtoisena sähköpostiosoitteena on yksi gmail-tilini, jota en käytä. Onnistuin vaihtamaan sen salasanan ja kirjautumaan sisään. Adobesta olisi pitänyt tulla sinne viesti salasanan vaihtamiseksi, mutta ei näy. Sellainen on mahdollisesti tullut, myös Yahoo-tililleni, mutta en pääse sisään, vaikka sain uuden avaimen kännykkääni.




6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Mulla oli sama tilanne Creative Cloudin kanssa. Muistelen, että vastausviesti meni gmailin roskapostiin tai sosiaaliseen mediaan, ei normaaliin inboxiin.

Anonyymi kirjoitti...

Jos photosshopille tarvitsee korvaajan, niin suosittelen ilmaista ja hyvin toimivaa GIMP-ohjelmaa. Löytyy kattava käyttäjäverkosto ja jopa suomenkieliset ohjeet ja opastukset.

Heikki Honkala kirjoitti...

Täytyy vielä katsoa, löytyisikö jokin sähköpostiosoite, johon perua.

Heikki Honkala kirjoitti...

GIMP on varmaan hyvä. Taytyypä tutustua, jos tulee tarve. Onkohan helpompi käyttää kuin Photoshop?

<(") kirjoitti...

No samat perusteet on kummassakin. Eli peruslogiikka sama, mutta tottakai tiettyjä eroavaisuuksia. Helppo päästä sisään, eli mun mielestä helppo käyttää varsinkin kun hyvät ohjeet löytyy netistä aktiivisilta käyttäjiltä.

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos täydennyksestä.