Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

maanantai 13. helmikuuta 2017

Säpinää keskustassa
Jätin vaimoni Rautatieaseman eteen, kun vein hänet silmälääkärikäynnille. Ajoin sitten Merisatamanrantaan, jolle jätin auton ja lähdin kävelylle. Nousin Juhani Ahon puiston kautta Engelinaukiolle ja tapasin matkalla itse kirjailijan.


Jatkoin Nosturin kulmille ja sieltä Munkkisaareen.


Rantamilla oli porukkaa nauttimassa säästä ja meren läheisyydestä, kuten nämä kaksi. Veistoksen vieressä olevassa kyltissä kerrotaan, että kyseessä on Rafael Saifulinin teos "Onni" ("Happiness").

Kävin Café Caruselissa nauttimassa kofeiinittoman espresson. Ajoin aseman edustalle ja poimin vaimoni kyytiin.

Jumituimme Manskulle. Seurasimme autosta, kun joukko ilmeisesti Irakin pakolaisia osoitti mieltään Kiasman edustalla Sipilän hallitusta vastaan. Kadun vastapuolella näimme Paasikiven muistomerkin edessä kyltin, jossa oli teksti "Oma maa ensin". Tällä asialla ei näyttänyt montaa henkilöä olevan, ehkä kolme neljä.

Uuden pääkirjaston työmaalla on iso, keltainen nostokurki ja pari pienempään. Malli ei ole sellainen, jonka yläosa on poikittain. Tämän yläosakin kurkottaa korkealle. Nosturi näyttää hienolta siinä Kansalaistorin liepeillä. Voisi jäädä sinne pysyväksi taideteokseksi. Ei tosin ehkä sopisi valmistuneen Oodin seuraksi.

Aika hieno auringonlasku tänään.Ei kommentteja: