Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Olen mennyt ansaan

Tässä tekstiä eräästä viime toukokuisesta postauksestani.

Kahdeltatoista alkoi jääkiekko-ottelu Suomi-Ranska. Aloin taas askarrella saadakseni matsin ruutuun. Asensin vaimon koneeseen Chromen, koska MTV:N neuvonnasta sanottiin kannattavan käyttää sitä. Ei apua. Yritin sitten omalla läppärilläni livetv.sx-sivua. Latasin sivulla mainitun ohjelman koneeseeni. Se ei toiminut Macbook-ympäristössä. Sivuilla kehoitettiin vielä rekisteröitymään ja jopa antamaan luottokorttitiedot. Kovasti vakuutettiin ettei veloiteta mitään. Rekisteröitymisen jälkeen esiin tuli sivu, jolta en löytänyt jääkiekkoa. Kun menin aiemmalle sivulle ja virkistin sen, en kuitenkaan päässyt katsomaan matsia.

Yritin myös vanhalla Windows-koneellamme. En onnistunut pääsemään MTV:n kautta näkemään peliä. Vaadittiin kirjautumista, mutta en päässyt eteenpäin annettuani tiedot.

Sitten tapahtui ihme. Veivasin samoja asioita uudestaan omalla läppärillä ja "Sesam aukene", ottelu avautui ruudulle. Toisesta erästä oli muutama minuutti jäljellä. Loppu hyvin, mutta miksi tämän pitää olla tällaista. Miksi käyttäjä unohdetaan jatkuvasti, kun näitä järjestelmiä rakennetaan?


Ihmettelin viimeisimmässä Master Card -laskussa olevaa kahta tapahtumaa. Ovat dollareissa, mutta tietenkin käännetty euroiksi. 

Mitä tarkoittavat:
GBR BUSHEY HEALTH, FILMZHUB.COM 
CYP 18 ... 247playz.com

GBR:n täytyy viitata Iso-Britanniaan. Tarkoittaisiko toisen viittaus Kyprosta?

Googlaamalla en saanut tolkkua.

Laskut tulevat nettipankkiin. Kun pengoin tapahtumia, näin, että tämmöisiä on tullut aikaisemminkin. Soitin liepeessä olevaan numeroon. Eivät pysty selvittämään, mitä ovat. Pankkikortti on syytä kuolettaa. Pankkikortti menee samalla. Muutaman päivä kuluttua lopetuksesta saan uuden. 

Luottokortit ovat käteviä ulkomailla tai jos tilaa netistä jotakin. Täytyy harkita, tulisinko toimeen ilman.

Nordean (tai minne puhelu sitten menikään) kaveri arveli, että olen osallistunut johonkin nettiarpajaisjuttuun toukokuun 14. päivänä.

Löysin blogistani selityksen. Onkohan sekä lataaminen että kirjautunut käynnistänyt toistuvat laskutukset. 

On mennyt rahaa Kankkulan kaivoon. Mahtoiko noita temppuja edes tarvita noihin kevään matseihin. 

Olkaa varovaisia!

 


2 kommenttia:

Suomalainen Kyproksella kirjoitti...

Hienoa kun kerroit näin yksityiskohtaisesti, opiksi meillekin ja varoitukseksi. Hyvää helmikuuta Ali

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos ja kiitos samoin Ali!