Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 9. elokuuta 2017

Kierrätys kiersi kangerrellen

Kätevää pakkausmateriaalia

Suuret kiitokset taas ystäville avusta! Meillä oli toissapäivänä kaksi ja tänään yksi tomera pakkaaja keventämässä kuormaamme.

Purettava
Vaimoni oli tilannut tälle illalle Kierrätyskeskuksesta miehet hakemaan huonekaluja ja muuta tavaraa.   Ajattelimme, että helpotamme muuttoamme näin. Emme tarvitse kaikkea ja osan seuraajista hommaamme Turusta tai sen liepeiltä.

Vaimoni oli tilatessaan kuvannut tavarakokonaisuutta. Hänelle oli kerrottu, että miehet valitsevat, mitä ottavat.

Lähdössä oli kirjahyllyjä, pari toimistokaappia, lipasto, kaappi, parisänky sekä kirjoja ja vaatteita.

On hienoa, että tarpeettomaksi käyneen tavaran kierrätykseen on olemassa organisaatio. Meidän kannalta operaatio jäi tyngäksi.

Paikalle saapui kaksi kaapin kokoista miestä, mikä näytti lupaavalta. He vaikuttivat kuitenkin aika innottomilta ottamaan tavaraa. He sanoivat ottavansa vain sellaista tavaraa, mistä pääsee eroon, mikä on hyvin ymmärrettävää.

Kävi kuitenkin ilmi, että kavereille oli annettu tehtäväksi hakea tavaraa Kirkkonummelta, Arabianrannasta, meiltä Herttoniemestä, Suomenojalta ja viimeksi Malmilta. Toisen kohteen ja meidän välillä he olivat käyneet Kyläsaaressa. Heidän vuoronsa oli alkanut klo 14 ja sen oli määrä päättyä klo 21.

Miehet sanoivat, että heidän käytettäväksi oli suunniteltu vain viisitoista minuuttia tavaran valitsemiseen ja kantamiseen kutakin noutopaikkaa kohden. He kertoivat myös, ettei autossa ole enää paljoa tilaa.

Kotimme on virallisesti seitsemännessä, mutta oikeasti kahdeksannessa kerroksessa. He veivät neljä aika kapeaa kirjahyllyä ja seitsemän laatikkoa tavaraa. Parisänky olisi pitänyt purkaa. Heillä ei ollut työvälineitä eikä aikaa. Hyvä näinkin. Palvelu on ilmaista.

Kantomiesten mukaan yhden kirjahyllyn vieminen autoon keski kymmenen minuuttia. Siitä voi päätellä, että olivat meille anteliaita  aikansa suhteen. Eivät olleet ehtineet käydä edes syömässä. Ottivat mieluusti vaimoni antamat välipalapatukat vastaan.

Meille jäi kuitenkin monta tarpeetonta ja isoa esinettä. Meille jäi ongelma.

Onneksi monet yritykseen saa yhteyden vielä iltapuolella. Soitin kahteen noutopalveluun ja juttelin yhden chat-palvelussa. Roinat Pois M&T:llä ei ollut aikaa tälle viikolle. Lassila @ Tikanojan Helpponoudolla oli rajoituksia sen suhteen, mitä vievät. Chat-palvelija ei osannut antaa hyväksyttäviä mittoja kuljetettaville kirjahyllyille. Suomen Pakukuljetukselta järjestyi aika perjantaiksi aamupäivälle. Teimme kaupat.

Valitun noutajan 150 euron pakettiin kuuluu siihenkin vain varttitunti kantoaikaa. Tavaraa saa olla kolme kuutiota. Rajanylitykset maksavat lisää. He kuitenkin vietä kaiken ja purkavatkin tarvittaessa. Kelvollinen tavara menee kierrätykseen ja loput Kivikon Sorttiasemalle.

Ongelma tuntuu ratkenneen. Vireillä on myös operaatio "Tavarat etukäteen alas".

Pizzataksi toi lounasta pakkaajille

Tämän maiseman menetämme ylihuomenna




 




Ei kommentteja: