Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 7. elokuuta 2017

Muutto siirtyy ...

... päivän eteenpäin.

Uudessa kodissamme on niin paljon pölyä, että päätimme ottaa pienen aikalisän. Yritämme tilata torstaille siivouksen. Toivottavasti saamme perjantaiksi muuttoauton miehistöineen.

Muuttopalvelu on luottamusbisnestä. Hintahaarukka näyttää olevan laaja.

Valitseminen on hankalaa. Isolla yrityksellä on rutinoidut prosessit ja hyvä kalusto. Tilaaja joutuu kuitenkin maksamaan brändistä ja hallintokuluista.

Pieni yritys voi kuitenkin hoitaa koko urakan aivan hyvin ja kohtuullisella hinnalla. Tarvitsemme vain tilavan kuljetusauton, kahdet kädet, joista vähintään toiset ohjaavat, ja vakuutukset turvaksi.

Lattiamiehemme on aloittava yrittäjä. Hän on tehnyt hyvää työtä ja hinta on kohtuullinen. On mukava auttaa nuorta yrittäjää eteenpäin.

Mutta se luottamus. Pari torstaista edullisen tarjouksen tehnyttä voisivat hoitaa homman myös perjantaina. Miten voisin vakuuttua?

Joillakin toimijoilla on omat Facebook-sivut, joilla asiakkaat antaneet arvioita palveluista. Kuulostaa hyvältä. Mutta mutta ...

Eräällä alan toimijalla on sivuillaan 23 arviota ja niiden keskiarvo on viisi tähteä (eli maksimi). Kun Facebook-tilelle voi tilata tykkäyksiä, kai niille voi myös järjestää suosittelijoita. Tämä on harmillista, koska kysymys on mainiosta tarjota referenssejä. Joillakin muillakin sivuilla syntyi samanlainen epäilys.

Kävin tarkistamassa joistakin suosittelijoista, voisivatko he olla oikeita ihmisiä. Jos henkilöillä on päivityksiä useilta vuosilta, kai hän oikeasti elää. Joku hakkeri varmaan osaa manipuloida näitäkin, mutta eivät kaikki kommentit voi edustaa vaihtoehtoista totuutta.

Ajattelin, että luotettavan yrityksen toimitilat näyttävät luotettavilta, ja lähdin nuuskimaan yritysten sijaintipaikkoja Google Mapsin virtuaalikaduille. Ei siitä ollut apua, koska kaikki kuvat eivät ole tuoreita.

Mieleeni on tullut, että muuttoauto voi aloittaa matkansa Turusta ja palata sinne kuorman kanssa.

Oikean toimijan löytäminen tuntui kovin hankalalta. Näillä näkymin apu löytyi - arvatkaapa mistä?

No Facebookista. Laitoin avunpyynnön Turku kuvin ja sanoin -sivustolle, jolla on yli yksitoista tuhatta jäsentä. Olen saanut sieltä lyhyessä ajassa runsaasti kommentteja. Nämä lausunnon ovat varmasti aitoja, ainakin suurin osa. Minulla on nyt tiedossani muutama yritys, joiden uskon hoitavan homman luotettavasti, mutta ainakin jonkin verran edullisemmin kuin eniten suosituksia saanut Niemi, joka lupaa muuttaa kaiken.

Lähetin tarjouspyyntöjä, tosin en Niemelle. Yksi pyynnön saaja on ilmoittanut soittavansa aamulla. Ainakin hänellä täytyy olla kapasiteettia.

Jos olen vielä huomenna pulassa, ehkä soitan Niemelle uudestaan.



5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei todellakaan tullut mieleeni, että suositukset muuttofirmasta voisivat olla tekaistuja! Olen kai täysin naiivi. Siitä huolimatta aiempi suositukseni oli vilpittömällä mielellä tehty ja vain omaan kokemukseeni perustuva. Yritin tuoda yhden varteenotettavan vaihtoehdon tiedoksesi, ei muuta.

Hyvää muuttoa!
-M

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos M kommentistasi. Suosituksesi täällä blogini kommenttina tuntuu paljon vakuuttavammalta kuin Fb-sivustoilla olevat. Minä varmaan olin liiankin epäluuloinen, mutta kun nykyään niin puhutaan vaihtoehtoisten totuuksien maailmasta. Meillä on tarjous Jy-Pi Oy:ltä, mutta se on torstaille. Aiommekin nyt muuttaa perjantaina. Jy-Pi olisi varmaan oikein hyvä ja luotettava vaihtoehto.

Heikki Honkala kirjoitti...

Niin ja anteeksi, että pahoitin mielesi.

Nimetön kirjoitti...

Valitseminen on kyllä hankalaa. Me otimme muuttopalvelun viime kerralla kun muutimme. Halusimme kokeilla muuttopalvelua, että kuinka nopeammin ja helpommin muutto sujuu.

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos viestistäsi. Toivottavasti muutto sujui hyvin.