Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

torstai 19. lokakuuta 2017

Uusi tuttavuus ja unelmaratkaisu rasvaukseen

Vaimoni osti pussillisen pienehköja juureksia, jotka ovat kauniin värisiä. Keltajuuri on uusi tuttavuus meille molemmille. Poikkileikkauksessa näkyvät ovaalit kuvitot tuovat mieleen sipulin, mutta tämän kerroksia ei voi irroittaa toisistaan.

Juures on makeahko, aivan kuin maussa tuntuisi aavistus sitruunaa. Mukava natusteltava, mutta aika kova. Kuuluu olevan punajuuren sukulainen, jossakin kutsuttiinkin keltaiseksi punajuureksi. Pitäisi verrata maistamalla, onko maku sittenkin molemmissa sama. Voisiko tuo vivahdus sitruunaan johtua keltaisesta väristä? Synesteettinen kokemus?Vaimo on voittanut pelin. Minä rasvaan itseni nykyään seisaaltaan. Teen sen suihkussa.

Ensimmäiset kokemukset eivät olleet lupaavia. Käytin Lidlin Cien-vartalomaitoa, joka jumittui lautoiksi iholle. Sitä oli hankala levittää. Eikö body milk ole suomeksi vartalomaito?

Ostin K-kaupasta L300-vartalovoidetta, joka toimii oikein hyvin. Mitähän voisin tehdä tuolle lopulle maidolle? Voide leviää suihkuveden vauhdittamana todella nopeasti. Sitä myös kuluu huomattavasti vähemmän kuin kuivavoitelemalla.

Kysyin viime käynnillä hematologilta, voiko rasvauksen hoitaa suihkussa. Hän piti tapaa erittäin suositeltavana. Sanoi, että voin pestä itseni rasvalla. Saippuaa tarvitaan vain kainaloihin ja jalkapohjiin.

Tämä on ikuiselle vaivan optimoijalle loistava ratkaisu. Kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja vielä nopeasti. Hesaria en tosin voi lukea, mutta läppäristä voi laittaa jotakin kuulumaan ja näkymään, kunhan en törppöile suihkun kanssa.

Suihkun onkin oltava tanakasti sivuun suunnattuna, koska peilikaappi on liian lähellä. Vesi ei tee sille hyvää. Tapanani on suojata kaappi pyyheliinallani. Virittelen sen kaapin päällä olevan tarvikelaatikon avulla roikkumaan siten, että kaapin kylki jää suojaan. Vaimo olikin ihmettellyt, miksi tarvikelaatikko siirtyilee.

Nyt ei rasvaa tartu pyyheliinaan, sängyn peitteeseen eikä lattiaan. Vaimokaan ei häiriinny epäortodoksisesta makuullaan rasvauksesta. 

Vanha rakki on oppinut uuden konstin. 

Ei kommentteja: