Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

maanantai 8. tammikuuta 2018

Galette des rois


Tässä turkoosilla koristetussa talossa on tämänkertainen Nizzan kotimme


Galette des rois eli kolmen kuninkaan kakku kuuluu täkäläiseen loppiaisperinteeseen. Nimi viittaa Raamatun kertomukseen itämaan tietäjistä. Kun ostaa kakun, mukana tulee kaksi pahvikruunua. Se, joka saa kakkuun piilotetun esineen, saa kruunata itsensä kuninkaaksi ja valita itselleen kuningattaren (tai päinvastoin).

Esineen pitäisi kai perinteen mukaan liittyä jotenkin Raamatun kertomukseen, mutta se näyttää nykyään voivan olla melkein mitä vain.

Löysin Kira Poutasen artikkelin aiheesta. Emme näköjään osanneet toimia oikein. Kakku olisi pitänyt jakaa tasan. Nuorimman olisi pitänyt mennä pöydän alle ja jonkun muun osoittaa jotakin palaa. Kuopus sanoo, kuka sen saa. Arvonta kaiketi jatkuu samalla kaavalla.

Mitähän tuo esittää? (taustalla pikkulusikka)

KuningatarKävimme sunnuntaina herkullisella lounaalla vaimoni sukulaisen ja hänen miehensä luona. Kiitos Kaisa ja Mikko! Oli mukavaa.


Sunnuntailounaan galettessa oli tällainen esine. 

Mikon ja Kaisan Valottumasta on hienot näköalat


Kaupungilla on runsaasti joulukoristeita. 

En tiedä mihin nämä liittyvät. Nimiä nuo tekstit kai ovat. 

Näkymä rantapromenadilta Mont Boronille

Keskuspuiston jouluvalaistusta (Promenade de Paillon)
  

Place Massénalla istuu yhä värikkäitä hahmoja ilmassa. Paikka on Nizzan keskusaukio.Jos on vaimon kanssa hyvää pataa, voi saada hyvää pataa, jos ei, voi saada pataan. 


Ei kommentteja: