Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Hurjat aallotEilen oli mahdottoman kova tuuli. Saimme normandialaisen vieraan, joka tuli junalla Marseillen kautta. Hän kertoi kuulleensa välipysähdyksellä, että joitakin laivavuoroja oli peruttu.

Kuvasin oheisen videon illalla rannassa. Kaupungilla kulkiessa ei viimasta tiennyt juuri mitään. Kerrostalot ovat tehokkaita tuulenmurtajia.

Yritin eilen ostaa kuukausikortin Vélo Bleu -kaupunkipyörien käyttöön. Sellainen maksaa kympin. Ei ollut helppoa ostaa sellaista, eikä se lopulta onnistunutkaan. Kortin rekisteröiminen turistille tuntui kovin monimutkaiselta. Piti soittaa omasta puhelimesta johonkin numeroon, jossa nauha puhui ranskaa. En olisi tiennyt ilman virkailijan apua, mitä piti tehdä. Näpyttelin luottokorttini numeroita.

Jostakin syystä toimitus ei onnistunut. Virkailija kehotti minua ottamaan yhteyttä pankkiini.

Soitin tänään Nordean neuvontaan. Asiakaspalvelija louhi pankin tietojärjestelmää ja totesi, että kaikki on kunnossa. Hän sai selville, että Vélo Bleu oli tehnyt minulle yhden euron katevarauksen. 

Kävelin tänään uudestaan Lignes d'Azurin toimistoon, josta fillarikortin voi saada. Yhtiö on paikallinen HSL. Tänään puhelinkoreografia toistettiin, mutta ilman onnea. Kuulosti siltä, että Nordea ei olisi auktorisoitu asian hoitamiseen. Se kuulostaa oudolta. "Your bank is not authorized". Mitä muuta tuo voisi tarkoittaa.  

Miksi se euron katevaraus onnistui? 

Minua kehotettiin ottamaan taas yhteys pankkiini, jotta voisin maksaa puhelimella PayByPhonen kautta. Vélo Bleu haluaa varmaan jonkun varmistuksen siltä varalta, että en palauta pyörää. Onnistuisiko se PayByPhonen kautta? 

Huomenna soitan taas Nordeaan. Katsotaan miten tässä käy.  

   


Ei kommentteja: