Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

perjantai 26. tammikuuta 2018

Outo värivalikoimaCaran d'Achen Luminance-kynien suunnittelussa ei ole ajateltu varttuneita käyttäjiä. Värin nimi on merkitty kyniin niin vaalealla ja pienellä, että että minun on todella vaikea saada selvää. Numerot erottuvat helpommin. Otin kynistä kuvia  ja tutkin niitä suurentamalla. Sitten huomasin googlata värinumeroita ja Luminance-nimeä. Löysin Luminance-kynien värikartankin.  


Kahdentoista kynän Luminance-pakkauksen värivalikoima on outo. Oli kyse mistä värimediumista tahansa, kuudella perusvärillä pääsee aika pitkälle sekottamalla niitä keskenään. Tarvitaan punaisesta, keltaisesta ja sinisestä kustakin kylmä ja lämmin väri. Näiden lisäksi kannattaa ehkä hankkia okra, umbra ja siena.

Kokeilin mitä saan 12 kynästä irti sekoittamalla niitä pareittain. Tusinaan sisältyy myös musta ja valkoinen. Sain runsaasti eri sävyjä. Valkoinen ei kuitenkaan peitä juuri mitään ja musta peittää melkein kaiken. Tosin on molemmilla hienoista vaikutusta. Violettia ei syntynyt ollenkaan. Jostakin syystä kylmempänä sinisenä on preussinsininen eikä ultramariini, kuten voisi olettaa. Punaisista puuttuu karmiini ja ainoa keltainen vaihtoehto on sitruunan väri.      


Menen tänään kynäostoksille ja jatkan sitten kokeiluja. Onneksi kyniä saa yksittäin. Ehkä toimin niin kuin Caran d'Achessa on ajateltukin. 

Ei kommentteja: