Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

tiistai 23. tammikuuta 2018

Uusia tuttavuuksia - eläviä ja elottomiaKävelin tänään tämän kaverin alta huomaamatta häntä. Tutustuimme  mukavaan pariskuntaan, joka viettää talvensa täällä Nizzassa. Pitävät muuten blogia (Kipan ja Henkan Nizza)kokemuksistaan täällä Rivieralla. Kävimme yhdessä lounaalla ravintolassa, jossa yllä olevan kuvan kaveri työskentelee.

Tuo akropaatti oli samassa asennossa koko sen ajan, kun olimme lounaalla. No, nukkehan se on. Kuuluu ravintolan graffiti-henkiseen sisustukseen.


Olen tehnyt tuttavuutta myös Caran D'Achen Luminance-värikynien kanssa. Ostin eilen 12 kynän pakkauksen.


Olen tullut tietoiseksi siitä, että nykyajan värikynät ovat jotakin aivan muuta kuin ne olivat lapsuudessani. Pigmenttiä oli vähän ja terät katkeilivat. Luminancet tuottavat sitä intensiivisemmän jäljen mitä enemmän painaa. Terät kestävät. Nämä ovat ilmeisesti maailman valonkestävimmät värikynät. Valitettavasti ne ovat hirvittävän kalliita. Suurimmassa laatikossa on 76 väriä ja sellainen maksaa yhdessä täkäläisessä liikkeessä noin 300 euroa ja toisessa vielä enemmän. Amazonista tilaamalla tosin pääsisi huomattavasti vähemmällä, ainakin tällä hetkellä.  

Olen katsellut Youtubesta videoita, joissa eri merkkejä vertaillaan. Katso esimerkiksi Polychromos Vs Luminance colored pencil review & demo w/ Lachri. Tämä vertailija tuntuu tarvitsevan molempia. Faber Castellin Polychromos-kynät ovat myös erinomaisia ja huomattavasti kilpailijaansa edullisempia.  Suurimmassa pakkauksessa on 120 kynää ja hinta on 76 kynän sarjaa edullisempi. 


Noilla  harmailla tangoilla voi sekoittaa värejä. En ole aivan vakuuttunut Luminanceista. Tein sekoituskokeen. Vasemmanpuoleisessa sarakkeessa olevia värejä levitin alle ja ylhäällä olevia päälle. Tuli tässä myös toinen järjestys kokeilluksi. Violetti on kovin tumma. Auttaisikohan valkoinen? Tai erilainen suhde? Diagonaalirivissä on valkoista alla. Aika heikosti vaikuttaa ainakin noin päin.En ole varma, kuinka hyvin värikynät luontuvat minun tekemiseeni. Täällä on hyvä kokeilla, kun voi puuhailla pienemmässä tilassa kuin akvarellivärien parissa.

Ei kommentteja: