Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

keskiviikko 31. tammikuuta 2018

Place Garibaldi


Place Garibaldi
Nizzan suomalaisilla on tapana kokoontua tiistai-iltapäivisin ravintola Giuseppe et Pepinoon, joka on Place Garibaldilla. Kävimme eilen paikalla ensimmäistä kertaa. Ravintolan takasali oli aivan täynnä ja puheensorina voimakas. Suomalaiset viihtyivät toistensa seurassa.

Istuimme jonkin aikaa etusalissa ja lähdimme kuvaamaan Garibaldin seutua. Meidän molempien on hankala saada puheesta selvää, kun on on taustamelua. Nyt oli kuulemma poikkeuksellisen paljon väkeä paikalla. Voisimme joskus piipahtaa siten paikalle etuajassa. Jutustelisimme aikamme ja lähtisimme, jos melu nousee korkeaksi.

Aukion nimen innoittajana on ollut italialainen vapaustaistelija Giuseppe Garibaldi, joka syntyi Nizzassa. Niinpä hän seisookin keskellä Place Garibaldia. Hän muuten seisoo myös Roomassa Villa Lanten lähellä.


Ravintola Giuseppe et Pepino
Olen miettinyt, viittaako ravintolan nimi Garibaldiin ja johonkin muuhun. Innoittaja saattaa olla myös Giuseppe Impastino, jota kutsuttiin Peppinoksi. Hän oli poliittinen aktivisti, joka vastusti mafiaa.

Ehkä ravintolan omistavat joku Giuseppe ja hänen kaverinsa, jota ehkä kutsutaan Pepinoksi.

Löytyihän se, Googlen avulla tietenkin. Peppino/Pepino on Giuseppen dimininutiivimuoto. Suomalainen vastine kuuluu olevan Juuso.

Perustaisinko ravintolan Heikki et Hessu.

Place Garibaldi


r
Kulma takaa oikealle Rue Pairoliere

Boulevard Jean Jaurès

Place du Voeu

Nice Cathedral

Promenade du Paillionin seutuaPlace Saint-François

Taustalla Place Garibaldi

L'avenue Jean-Médecin

Avenue Jean MédecinAvenue Jean MédecinAve

Passage Emile Négrin
Ei kommentteja: