Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Paina nappia niin saat apua



Olen saanut tänään suolaliukson lisäksi vasta-ainetta, jonka pitäisi ehkäistä metotreksaatin oireita. Valitettavasti suuni tuntuu kaikesta huolimatta hieman kipeytyneeltä. Toivottavasti ei huonone tästä. Tämän kanssa vielä pystyn elämään.

Käydessäni eilen kuudennessa kerroksessa tapaamassa erästä tuttuani, vieressämme oli rouva, joka oli saanut jääpaloja imeskeltäväkseen. Mainitsin asiasta lääkärille omalla osastollani ja tämä lupasi selvittää asian. Kun kysyin tänään hoitajalta, tämä selvitti, että asiaan oli suhtauduttu myönteisesti. Niinpä minullakin on nyt jääpaloja. Toivottavasti ehkäisevät suun huononemista.

Muutoin oloni on pysynyt aika hyvänä.

Eilen sain esimerkin siitä, kuinka huonoon kuntoon syöpäpotilas voi joutua. Eräs naispotilas kaatui käytävässä eikä päässyt ylös omin neuvoin. Minä lupasin tulla antamaan kyynärpään, mutta hän pyysi hakemaan hoitajan, mikä olikin parempi idea. Niin sitten tein.

Nukuin viime yön varsin hyvin. Nukahtamislääke auttoi alkuun. Tiputuskone juotti minuun suolalientä koko yön, mistä seurasi, että minun oli käytävä parin kolmen tunnin välein käytävän toisella puolella. Sain kuitenkin joka kerralla hyvin unen päästä kiinni.

Kaikkien potilaiden näkymät eivät ole yhtä hyvät kuin toisilla. Eräs nuorehko kaveri on aika pitkällä hoito-ohjelmassaan. Hän on käynyt välikuvauksissa, jotka ovat osoittaneet, että hänen aivoihin levinnyt sairautensa on sieltä parantunut ja muutoinkin ilmeisesti vaste on hyvä. Näyttää olevan vain ajan kysymys, että hän palaa terveenä töihin.

Eräs viisikuusikymppinen puolestaan valitteli välillä kipuja ja sai siihen lääkitystä avuksi. Minusta vaikutti, ettei hänen tilanteensa ole läheskään yhtä hyvä kuin esimerkiksi edellä mainitulla.

Tässä viiden tähden hotellissa on siellä täällä nappeja, joiden avulla voi pyytää apua. Ylempi löytyy WC:n eriöstä ja alempi sänkyni vierestä. Nappia kun painaa, saa apua pian.

Nappulan estetiikka on todella mielenkiintoinen. Mietin, onko kuva tarkoituksella humoristinen vai onko aika tehnyt siitä sellaisen. Mitä mieltä olet?



6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tasan ei käy onnenlahjta tässäkään asiassa !

Heikki Honkala kirjoitti...

Eipä niin. Mitenkähän tuollaisen saisi kotiin?

Anonyymi kirjoitti...

Eiks sulla Hessu ole kotona parempikin tällainen :)!

Heikki Honkala kirjoitti...

En ota kantaa :)

Anonyymi kirjoitti...

pyydäppä Hessu yöksi sängyn viereen kuikka eli vesilintu, ei tarvi aina lähteä vessaan asti, vaan onnistuu....terkuin K.

Heikki Honkala kirjoitti...

Pääsen tänään todennäköisesti kotiin, joten jäi toistaiseksi kuikat ja sorsat kokeilematta.