Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

Tänään jaksoin maalata

Yksi yö ilman tukkaa takana. Sänki pisteli hieman, mutta ei se unta haitannut.

Vaimoni säikähti eilen tosissaan, kun hänelle soitettiin Syöpäklinikalta ja kerrottiin hänen miehensä saaneen jonkin sairaalabakteerin ja joutuneen eristyksiin. Onneksi hän ei uskonut samalta istumalta ja kävi ilmi, että soitto oli tullut väärälle henkilölle. Erehtyminen on inhimillistä.

Kävimme tänään vaimon kanssa pankissa laittamassa hänelle palkkatiliini samat oikeudet kuin minullakin on. Vaimoni joutuu kantamaan päävastuun taloudestamme, koska olen itse hoitojen vuoksi välillä aivan kanttuvei. Uudessa järjestelyssä on sekin hyvä puoli, että jos kuolen, vaimolla voi edelleen käyttää tiliä eikä se jäädy saman tien.

Tunnen olevani paremmassa kunnossa kun taannoin, jolloin kuvasin pihaportaiden kiipeämisen jälkeen tuntuvan miltei ylivoimaiselta jaksaa kävellä takaisin kotitalon ovelle. Tänään olisin halunnut jatkaa kävelyä vaimon kanssa pankkikäynnin jälkeen, mutta vaimolla oli jo kiirettä iltatuntiensa vuoksi.

Hieman jo hermostuttaa, että joudun palaamaan klinikalle huomenna. Olin niin tillin tallin ensimmäisen kierroksen jälkeen, että vähän pelottaa. Minkälainen lienee kunto ensi viikolla?

Olen onnellinen ja kiitollinen siitä, että jaksoin tehdä oheisen akvarelli/tussityön kokonaan tänään.

Jos haluat katsella lisää maalauksiani, löydät niitä täysin avoimesta Facebook -ryhmästäni "Heikki Honkalan maalauksia".





2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Olen siskosi kautta ja fb:stä kuullut sinusta. Eksyin blogiisi ja piti lukea alusta asti kaikki kirjoituksesi. Kiitos niistä! Koskettavaa tekstiä ja upeita kuvia. Antavat meille kaikille paljon. Voimia ja halauksia! Veljeni syövän sivusta seuranneena blogisi antaa paljon läheisille, läheisten tuella on merkitystä. Kiitos myös raittiista ja ihanasta kommentistasi Kotimaa24:n Vuokon kirjoitukseen. Auringon paistetta, myötäeläen Epi

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitoksia mukavasta palautteestasi Epi.