Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Eristyksissä sairaalassa, kuumetta ja ripulia

Selvisin päivystyksestä hyvin eilen. Neuvonnassa voi esittää toivomuksia. Pyysin päästä suoraan petiin. Asioitsija nikotteli vähän jähmeänä, mutta takaa neuvottiin, että huono (huonokuntoinen) potilas. Toinen hoitaja kävi selvittämässä petipakan ja vei minut pyörätuolilla suoraan kolmen hengen huoneeseen, jossa ei ollut muita potilaita. Sain virka-asun.

Lääkäri kävi, hoitajat ahkeroivat. Verikokeita otettiin ja ulosteviljelu. Sitten pääsin syöpäklinikan osastolle, en tosin omalleni, yksityishuoneeseen eristyksiin. Ripulin ei tahdota leviävän muihin.

Ripulin arvellaan johtuvan antibiooteista, joita sain viimeviikolla.

Erikoista, että paitsi ripuli aiheittaa kiirettä vessaan, myös virtsaaminen aiheuttaa kiirettä. Paloletku haluaa ruiskia, ennenkuin olen päässyt pytylle. Onneksi varttunut hoitaja antoi minulle sorsan ilman nikotuksia.

Myöhään illalla huoneeseeni saapui vieras. M-poikani toi minulle kotiin unohtamani kännykän.

Viime yönä hoiitajst joutuivat ikäviin siivoushommiin, kun koordinaationi ei pelannut kahden unilääkkeen vaikutuksesta ja sain aikamoista sotkua aikaan.

Nouseva kuume aiheutti väristyksiä illalla. Kotona 37,8, sairaalassa kuume kiipesi 39,7:än. Kummallista että väristykset tulevat aaltoina ja välillä on ihan lämmin olo. Tällöin ajattelee, että kuume laskee, mutta kun mitataan, noussut on taas.

Tänään vapautui omalta osastoltani yksityishuone ja minut muutettiin siihen. Eristyksessä olen edelleen. Käytän omaa vessaani ja pysyttelen huoneessa. Käytävässä saisin hieman kulkea.

Sitkeä tämä tauti tuntuu olevan. Eilen sain käydä ahkerasti vessassa ja sama on jatkunut, joskin hieman harventuneena tänään.

Kuudes hoitosykli siirtyy eteenpäin. Piti alkaa huomenna, jos tämänpäiväiset veriarvot sallisivat.

Saatan joutua olemaan useita päiviä. Ulosteviljelykin kestää neljä päivää. Selvittävät myös ettei ole noroviirus.

Olen tyytyväinen, että vaimoni onnistui ylittämään syyllistymisensä siitä, jättää minut hetkeksi, ja matkusti Turkuun ystävien luo rentoutumaan.

4 kommenttia:

Tautisen seuralainen kirjoitti...

Tsemmppiä sinne eristyksiin! Meillä matka vielä alussa ensimmäinen sytöhoito takana ja uutta odotellaan...

Anonyymi kirjoitti...

Voi sentään. Tylsä päätös juhannukselle. Toivottavasti ei noroa. Tsemppaukset täältäkin!
Äiti77

Anonyymi kirjoitti...

Monenlaista vointia mahtuu sun kevääseen ja kesään....toivottavasti taas saavat selville, mistä johtuu tai rauhoittavatko vaan tipat ja lääkkeet....huonoon kuntoonhan sitä varmaan herkästi menee, mutta tsemppiä, jospa ne sytostaatit pian loppuis, auttais, ja palaisit "arkeen" tervehtyneenä. Ilmat on ainakin semmoiset, että niitä ei tarvi harmitella, eikö vaan, t.K.

Heikki Honkala kirjoitti...

Lämpimät kiitokset teille kannustusesta Tautisen seuralainen, Äiti77 ja K! Tämä ripuli alkaa varmistua antibioottien aiheuttamaksi ja sillä silmällä minua on hoidettu. Kestää aikansa parantua. Minulla olisi alkanut kuudes (seitsemästä) hoitosykli tänään, jollei tätä ripulia olisi tullut. Loppusuoralla kuitenkin ollaan hoitojen suhteen.

Voimia sinulle Tautisen seuralainen ja läheisillesi alkaneelle mstkallenne!