Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 30. kesäkuuta 2014

Uusia juomia, rillivarkaita, muita syöpäblogeja ja paperisotaa

Toivat minulle Lidlistä lisää juomavaihtoehtoja. Kyseisen liikkeen alkoholiton olut Finkbräu maistuu aivan samalta kuin Buckler. Tuoteseloste on samansisältöinen ja pitoisuuskin sama (< 0,5%). Haiskahtaa siltä, että Lidl väkevan vahvana ostajana hankkii tavaran tiukasti tingittynä Bucklerilta ja myy edullisesti omalla brändillään.

Toinen Lidlin juoma on Pataya Ice Tea, joka on ihan kelvollinen vaihtoehto. Maistuu aika makealta, mutta sokeripitoisuus ei kuitenkaan vaikuta suurelta.

Kälyni lähetti Tyrnävältä lehtileikkeen, jossa kerrottiin oululaisesta syöpäsairaasta, Nannasta, joka kirjoittaa blogia "Yksi onneton tarina". Nanna kirjoittaa oikein sujuvan lennokkaasti omista kokemuksistaan. Hänellä on erilainen syöpä kuin minulla. Hän saa elokuussa kantasoluja joltakin luovuttajalta. Nanna ihmettelee etteivät vanhemmat ojenna lapsiaan, kun nämä haukkuvat häntä kaljupääksi. Aikamoista.

Googlasin sanoilla "syöpä" ja "blogi". Löysin lisää syöpäaiheisia kokemussivuja. Lily kirjoittaa blogia, jonka nimi on "viiskyt piste neljäyks". Hän kertoo, että on saamassa kolmevitosena vaihdevuodet, kun hänen oma estrogeenituotantonsa ajetaan alas. Lily pohdiskelee myös sairauden uusiutumismahdollisuutta ja kertoo tunnoistaan kuoleman mahdollisuuden edessä.

Olen miettinyt hiukan, mitä teen blogilleni, kun tämä savotta on ohi ja olen parantunut kuten toivon. Löysin Madratioksen blogin, jonka nimi on "Se on syöpä nyt". Siitä saan osviittaa syövänjälkeisestä elämästä ja mahdollisesta kirjoittamisen jatkamisesta . Madratioksen hoidot ovat loppuneet vuosi sitten. Hän kirjoittaa jälkikontrolleista ja on huolestunut syövän uusiutumisesta.

Niin on yhtä monta tarinaa kuin on syöpätapaustakin.

Muistelin, että terveydenhuollon pitäisi vahvistaa jollakin tavoin sairaslomani heinäkuussa, jotta saan silloinkin sairauspäivärahaa. Soitin sairaalaan ja sieltä soitti myöhemmin sosiaalihoitaja. Kyse olikin siitä, että työterveyden pitää kuvata Kelalle työhönpaluumahdollisuuksiani. Olen meilaillut asiasta pomoni kanssa ja olin tänään yhteyhenkilöömme Aavassa, joka tarjoaa tänään viimeistä päivää työnantajan järjestämää työterveyspalvelua meille. Se kilpailutus. Siirrymme nyt Terveystaloon. Asiani on hoidossa. Pomoni on lähettänyt tarvittavia lääkärilausuntoja ja työterveyslääkärimme hoitaa asian tänään loppuun.

Minulla on täällä pieniä rillivarkaita seuranani. Loviisan tyttärentyttäret jäivät tänne seurakseni, kun heidän äitinsä lähti vaimoni kanssa viemään yövierastamme satamaan. Lähtee Italiaan lomailemaan. Tyttöjen suurta hupia on ollut kiusata minua pöllimällä lukulasini ja piilottamalla ne jonnekin. Oikeastaan vanhempi on ollut varsinainen varas. Nuorempi on enimmäkseen vain nauraen uhonnut, mutta ei ole tohtinut ruveta tositoimiin. Ihanat tyttöset! Rakkaudesta se hevonenkin potkii.


Ei kommentteja: