Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 16. kesäkuuta 2014

HUS:in pyykkilogistiikkaan sisältyy hienostunut palvelu. Joku selvästi poimii puhtaan pyykin joukosta joitakin yöpuvun puseroita ja napittaa ne valmiiksi. Näin minun kaltaiseni energiankäyttöään allokoiva tapaus voi suihkun jälkeen valita napitetun version ja nykäistä sen päälleen.

Olen selvitellyt itselleni verikoeasioita. Tässä mittausarvojani lauantailta, sunnuntailta ja tältä päivältä:
Hemoglobini: 61, 73, 96
Leukosyytit: 0.3, 0.6, 2.5
Erytrosyytit: 1.98, 2.43, 3.18
Trombosyytit: 22, 15, 52

Elyktrosyytit eli punasolut kuljettavat happea, jota hemoglobiini yhtenä punasolun osana sitoo. Näiden viitearvot ovat 4.25-5.7 ja 134-167. Ei ole ollut ihme, että olen hengästynyt hetkessä.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itseasiassa ne yöpuvun takit tulevat pesulaan pyykkiin jonkun edellisen käyttäjän napittamina, eikä nappeja aukaista puhdasta takkia viikatessa. Jos näin tehtäisiin, käyttäjät eivät saisi tarpeeksi pyjamia koska nappien aukaiseminen hidastaisi viikkausta. Terveisiä pesulasta, pesemme n. 28 000 kg päivässä (en tiedä montako kiloa tästä on yöpukuja).
Oikein hyvää vointia ja paranemista. Tsemppiä!

Anonyymi kirjoitti...

Nousujohteisia arvoja -hienoa! Meidän Jyväskylän reissu vei kyllä potilaalta jalat alta ja puolisokin rähjääntyi. Nyt taas turvallisesti omassa sängyssä. Riitta

Anonyymi kirjoitti...

Pesulan väkeä voi kiittää siitäkin että sieltä sitten löytyy henkilökunnan työvaatteiden taskuihinsa jättämät tärkeät asiat,kuten avaimet. Kiitollisena muistelen. terv Rauni

Heikki Honkala kirjoitti...

Lämpimät kiitokset kommenteistanne anonyymi, Riitta ja Rauni!