Vaimo laittoi minulle makuupaikan olohuoneeseen. Piristää pikkuisen, kun on toinen näkymä ja valoisampaa. Tässä ei niin hikoilutakaan. Ei tunnu niin nuhjuiselta. Kumma, että sängyssä kalju pääni hikoilee niin, että tyynyliina tahtoo olla jatkuvasti kostea. Kai se kuuluu asiaan.
Vaimolla on onneksi pelisilmää. Halusi tehdä jotakin pientä ilokseni, kun olen nyt niin kyllästynyt potemaan, väsynyt olemaan väsynyt. Sää vaikuttaa selvästi, vaikka sisällä olenkin. Paistaisipa aurinko.
Aamulla oli hieman huono olo. Onneksi pillerit auttoivat. Ruisleipää pitää taas syödä, koska suupielet repeilevät. Suuta pitää yrittää hoitaa muutoinkin huolella, ettei syöminen häiriydy. Toistaiseksi suu toimii aika hyvin.
4 kommenttia:
Olen huomannut,miten merkityksellistä on, että "potemisympäristö"on viihtyisä, Jaakko pötköttelee omassa huoneessa, jossa ikkunat joka suuntaan, TV äärellään, vessa vieressä ja muu tarvittava käden ulottuvilla. Kylmälaukussa eri makuisia juomia (jäävedestä sangriaan!)... Olen suhtautunut epäillen ns. positiivisuushöpinään, nyt FB haasteena ollut kirjata kolme positiivista asiaa/päivä ja huomasin, että kyllä hyviä asioita se kolme vähintään löytyy ankeistakin päivistä. Itä-Suomessa paistaa vielä aurinko... parempaa vointia. Riitta
Totta puhut. Viihtyisyydellä on merkitystä. Uskon myös myönteisyyden vaikuttavan ihmiseen. Toisaalta olen aika skeptinen, mutta toisaalta uskon jopa placebon vaikuttavan, kun saa ihmisen oman tervehtymisjärjestelmään vauhtia. Kylmälaukkuasetelmasi kuulostaa upealta. Voimia!
Positiivisuushöpinä ei ole vain höpinää. Uusi tutkimus vuodelta 2012 todistaa, että hymyily - vaikka olisi tekohymy - vähentää stressiä, alentaa verenpainetta ja sitä kautta auttaa ihmistä voimaan paremmin. Syöpähoidot ovat todella stressaavia, joten jo pelkkä stressiä alentava asia edesauttaa paranemista.
Voimia Heikki!
http://www.psychologicalscience.org/index.php/news/releases/smiling-facilitates-stress-recovery.html
"These findings show that smiling during brief stressors can help to reduce the intensity of the body’s stress response, regardless of whether a person actually feels happy."
Kiitos Anonyymi viestistäsi ja kannustuksestasi!
Lähetä kommentti