Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 13. kesäkuuta 2014

Fudista vai ei

Katsoin illallisen matsin. Yö meni pipariksi. En ottanut unilääkettä ja nukuin pätkiä pitkin yötä. Jalkapallo kuvitti levottomia unia. Yleisväri oli Brasilian keltainen.

Yöllä häiritsi outo närästys, joka ei ollut korventava vaan tuntuu ahtauden tunteena röörissä. Se tuntuu vieläkin. En tohtinut ottaa illalla Somac -lääkettä sitä vastaa, kun sitä otetaan kerran vuorokaudessa, enkä ollut rytmistä varma. Aamulla otin, mutta ei näköjään auta tähän.

Myöhäinen Espanja-Hollanti ottelu olisi kiinnostava. En ole erityinen urheiluhullu, mutta tällaisia on kiva katsoa. Espanjalainen syöttöpitoinen pelityyli kiehtoo. Näyttävät laittavan ottelut Areenalle jälkeenpäin seurattavaksi. Voisihan se huomennakin katsoa. Onnistuisikohan välttää tuloksen kuuleminen, niin olisi aidompaa.

Nousin puoli seitsämältä keittämään puuroa ja ottamaan lääkkeet. En pystynyt syömään koko puuroannostani. Ei maistunut. Liian aikaista kai. 

Suu kuivuu, mutta onneksi suupielet ovat paremmat. Outo tunne kurkun kipeytymisestä ilmestynyt taas. Tuttua. Pitäisi juoda kolme litraa vuorokaudessa. On ote päässyt lepsumaan. Jääpalojen käyttö on jäänyt. Täytyy ryhdistäytyä. Ne lisäävät houkutusta.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jalkapallo on Jaakon ajanviete n:ro 1. Matsejahan nyt riittää.... Ennen jääkiekko oli suositumpi, mutta hidasrytmisempi jalis on kuulema nyt mieleistä (vanhenemista?)Eilen oli huono päivä Jaakolla (väsytti, huippasi ja oksetti), tänään taas paljon parempi päivä. Otapa sitten selvää, mistä voinnin vaihtelut johtuvat-. Huomenna -jos vointi kohtuullinen- pakkaamme autoon ravintolioksen ja -pumpun, ruiskut ja muut tykötarpeet ja lähdemme yökylään Jyväskylään sisareni luo. Maiseman vaihdos tekisi niiiiin hyvää meille molemmille. Närästämätöntä huomista! Riitta

Heikki Honkala kirjoitti...

Fudis on sikäli lätkää kivempi laji seurata, että yleensä näkee ilman hidastusta miten maali syntyi.