Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 14. maaliskuuta 2022

Infoähky Ukraina-uutisista

Olen ollut kierteessä ja olen yhä. Luen ja seuraan pakkomielteisesti Ukrainan tilannetta verkossa. Tyypillinen kierrokseni on: Iltasanomat, Iltalehti, Yle, Hesari, Verkkouutiset, Mtv. Saatan pyörähtää myös BBC:n ja CNN:n sivuilla.

Kun olen kierrokseni tehnyt, saatan käydä vilkaisemassa Iltasanomia, josko olisi tullut jotakin uutta. Ehkä jossakin muuallakin.

Tiedon tulva on runsas. Nyt en jaksa enää paneutua aiheeseen yhtä perusteellisesti kuin aikaisemmin. Toivottavasti ei haittaa, että kutsun tunnettani taisteluväsymykseksi. Lällyähän tämä on verrattuna ukrainalaisten - ja venäläistenkin - kärsimyksiin. 

Uutis- ja reportaasivirta on jo toisteista. Todellisesta taistelutilanteesta ei media ja siten emme mekään saa tietoja. Kansan kärsimykset kuvataan hyvin. Youtubesta löytyy elävää kuvaa jopa taistelutilanteista. 

Nyt jo ikoniseksi muuttuva kuva paareilla kannettavasta odottavasta äidistä, joka ei selvinnyt (eikä lapsikaan), saattaa jäädä mieliimme tämän sodan symbolina.

Tarkastelen asioita Ukrainan näkökulmasta. On kai luontaista asettua pienemmän puolelle, kun asuu itsekin pienessä maassa, Sitä paitsi Ukraina joutui hyökkäyksen kohteeksi. Vertautuu talvisotaamme.

Venäjän suhteen kiinnostaa, pysyykö Putinin valta murtumattomana. Jotakin oireilua on tuotu esiin, mutta saattavat olla huhuja. 

Julkisuudessa on toistettu, että tavan venäläisiin on suhtauduttava korrektisti. Ihan aiheesta. Sotatilanteessa vihollisia saatetaan dehumanisoida. Ihmisiä rintamalla on molemmilla puolilla. 

Venäjän kansaa aivopestään median avulla. Voisi olla hankala suhtautua maltillisesti hyökkäyksen kehumiseen. 

Toivottavasti Ukraina saa oikeudenmukaisen rauhan, milloin se saadaankaan solmituksi.


                                   Slava Ukrayini!



Kuva Creative Vibes Pixabaystä


2 kommenttia:

Rainer Kukko kirjoitti...

Olen huomannut myös informaatio tulva on niin suurta,että olen alkanut säädellä jo oman mielen hyvinvoinnin kannalta. Myös voimattomuus asialle , kun täältä ei pysty enempää auttamaan.Vaikeaa ymmärtää Venäjän tarkoitusperää hyökkäykselle veljeskansaa vastaan.

Heikki Honkala kirjoitti...

Joo, minäkin yritän sinnitellä vähemmälle, mutta aihepiiri kovin kiinnostaa. Informaatiota todella tulee tulvimalla.