Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

maanantai 24. elokuuta 2015

Hirvittävä harmi

Valitettavasti on käynyt kaamea onnettomuus. 

Kuvasin runsaasti videota viime lauantaisesta Vaherin sukutapaamisesta. Tarkoituksenani oli tehdä laaja dokumentti, laittaa se Youtubeen katsottavaksi ja linkin toimittamista varten keräsin sähköpostiosoitteita tapaamiseen osallistuneilta.

Videoissa oli sukutarinoita ja -tutkimuksenkin tietoja. Siitä olisi nähnyt, miltä monet suvun nykyjäsenet näyttävät. Aikomuksenani oli laittaa nimiäkin näkyviin. 

Siirsin videot Macbookilleni lauantai-iltana ja tuhosin alkuperäiset kamerastani saadakseni siihen tilaa mahdollista sunnuntaista Kukkaron vierailua varten. Kukkaro on Päijänteen Kukkarosalossa oleva nykyään kesäpaikkana toimiva talo, jota Anna Maria ja Kustaa Jokinen asuivat. 

Pyhäaamuna aloin jo editoida materiaalia. Sitten tapahtui kauheita. Laitoin läppärini kiinni ja avasin sen uudestaan Kukkarosalon Numarissa, appivanhempieni entisellä mökillä, joka on nykyään vaimoni sisaren omistuksessa. Kauhistuksekseni huomasin, että kaikki kamerasta siirtämäni videot olivat kadonneet. 

Olen tutkinut asiaa tänään AppleCaren avustuksella, mutta lopputulos on karu: Kaikki ovat menneet. Syynä on ilmeisesti jokin bugi tiedonsiirrossa. 

En muista milloin olisin ollut yhtä harmissani kuin nyt. Pettymys kourii mieltäni ja tunnen sen aivan fyysisesti. Toivottavasti en saa tästä jotakin traumaa, joka haittaa video-harrastustani.


Ei kommentteja: