Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 8. elokuuta 2015

Kuolevatko Kukot


Tänään me Kukot vuosikokoustamme Karjalaisten kesämajalla stadin Jollaksessa. Paikka on hieno ja kivaahan siellä tulee olemaan. Toivottavasti sää suosii.

Ilmoittautuneita on parisenkymmentä, heistäkin suurin osa hallituksen nykyisiä ja entisiä jäseniä puolisoineen.

Hallitus vastaa toimistaan vuosikokoukselle, mutta jos vuosikokouksen enemmistö koostuu nykyisistä ja entisistä hallituslaisista, joutuu miettimään, mikä tämä sukuyhteisö on. Tilanteen pitäisi olla niin, että runsas joukko asiaa tärkeänä pitäviä jäseniä valitsee keskuudestaan hallituksen hoitamaan toiminnan organisoimista. Hallitus ei toimi itseään varten.

Tämän seuran syntymän pääkannatin lienee evakkous ja toinen tärkeä sellainen on sukulaisuus. Kulttuurillakin on merkitystä. Evakkouden itse kokeneita alkaa olla riveissä aika vähän.

Voi olla, että nykyihmisen viiteryhmät ovat selvemmin muualla kuin suvussa. Nykymaailma on huomattavan kansainvälinen verrattuna 50-lukuun. Erilaiset skenet tulevat ja menevät.

Suusta suuhun kulkeva totuus kertoo, että sukujuuret alkavat kiinnostaa nelikymppisenä. Tätä vahvistaa se, että 36- ja 38-vuotiaat lapseni ovat tulossa mukaan. Nuorempienkin sukulaisten keskuudessa ilmeni kiinnostusta, mutta aika ei sopinut.

Pidetään toivoa yllä.





Ei kommentteja: