Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

perjantai 14. elokuuta 2015

Kaipaan empatiaa ja haluan kehittyä


Sain blogin Fb-sivulle valaisevan kommentin julkisuushakuisuudesta, jota kuuluu olevan kahdenlaista. Motiivina voi olla ensinnäkin tarve täyttää oma psyykestä nouseva empatiavaje. Toinen motiivi on halu olla avoin, pyrkimys reflektoida ja kasvaa. On kuulemma myös sellaisia ihmisiä, jotka haluavat tulkita toisen julkisuushakuiseksi tai muuksi tuomittavaksi.

Bingo!

Tämä kommentti on auttanut minua tuon jälkimmäisen motiivin toteuttamisessa. On minulla se ensimmäinenkin. Joskus muistan oppineeni, että mitä useampi motiivi vaikuttaa samaan suuntaan, sitä todennäköisemmin toimii niiden mukaisella tavalla.

Minulla on tässä kahden motiivin kimppu, joka panee kirjoittamaan julkisuudessa. Ensimmäinen motiivi kuuluisi varmaan torjua, mutta minkäs teet, kun olet avoimeksi ryhtynyt ja rehellinen haluat olla.

Ihminen voi siis potea empatiavajetta ja syytä pitää etsiä psyykestä. Onkohan tämä tulkittavissa siten, että ihmisellä voi olla empatiavaje siksi, että ei saa normaalia määrää empatiaa, mutta tällöin apua ei haeta julkisuudesta?

Sanottua voitaneen tulkita myös siten, että ihminen saa normaalisti riittävän määrän osakseen empatiaa, mutta tarvitsee sitä enemmän ja syy on psyykessä. On jokin trauma. Lapsuudessa on tapahtunut jotakin. Kenties kiintymysuhde ei ole päässyt kehittymään terveellä tavalla.

Näitä pitää tutkia sängyn päässä lehtiö kädessä istuvan henkilön kanssa.

Kiitos kommentoijalle, että sain lisätä itsetuntemustani.


Ei kommentteja: