Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 11. elokuuta 2015

Hyvästi Facebook!


Minulla on ollut tapana laittaa jokaisesta postauksestani linkki Facebookiin. Näin Fb-kaverini, jotka seuraavat blogiani, ovat saaneet tiedon, kun on tullut uutta luettavaa.

Käytännössäni on myös haittapuolia. En tiedä millaisella algoritmilla Fb jakelee näkyvyyttä, mutta ilmeisesti päivitykseni siellä näkyvät jollakin laajuudella kaverieni kaverien tapahtumavirroissa. Kun kirjoitan välillä aika vakavista asioista, se saattaa tuntua erityisesti läheisistäni kiusalliselta, ehkä monista muistakin. Varmaan jotkut ovat säätäneet tiliänsä niin, että postaukseni eivät näy. Moni saattaa pitää sitä hyvänä ratkaisuna, mutta eivät tule ottaneeksi selvää, miten temppu tehdään. Hoidetaan asia nyt näin.

Kirjoittaminen on kivaa. Minulle on kehittynyt aika tiivis julkaisurytmi. Blogin pitääkin päivittyä aika tiuhaan, jotta lukivat pysyvät kiinnostuneina. Tästä seuraa, että päivitysvirroissa näkyy jatkuvasti  otsikoitani.

Lopetan nyt blogikirjoitusteni linkkaamisen Facebookiin. Voi olla, että joskus laitan jonkin vähemmän koskettavan otsikon sinne, mutta pääsääntöisesti jätän artikkelit linkittämättä.

Voin palauttaa vanhan käytännön, jos tilanne antaa aihetta, mutta edetään nyt näin.

En tiedä, mitä Fb-käyttäytymiseni tulee olemaan, koska koen tämän blogin päämediakseni. Uusi käytäntö on menetys siinä mielessä, että Fb-linkitykset ovat herättäneet runsaasti keskustelua, mikä on minulle tärkeää. Ymmärrettävistä syistä en voi kuitenkaan siirtää kirjoitteluani Facebookiin.

Toivon sydämestäni, että te blogiani Facebookissa kommentoineet siirtyisitte keskustelemaan itse blogiini. Lämpimästi tervetuloa!

Minulla on Twitter-tili, mutta olen siellä passiivinen. Kytken varmaankin blogini Twitteriin, niin ne jotka haluavat tiedot päivityksistäni, saavat ne sinne, kun ryhtyvät seuraajiksi. Kuvittelen, että sellainen ratkaisu on vähemmän tunkeileva kuin tämä nyt käytössä ollut.

Tämä uusi ratkaisu voi olla kohtalokas blogilleni, koska mediamaailmassa näkyvyys on hyvin tärkeätä. Iltapävälehdet ovat äärimmäisen riippuvaisia lööpeistään. Blogaajilla ei ole enää Blogilistaakaan tukenaan.

Nyt selviää Facebookin merkitys blogini kantomediana.



Ei kommentteja: