Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 17. joulukuuta 2016

Hifistelyä

Meillä oli syy lähteä kotoa. Halusin ostaa lisää kofeiinitonta espressoa Hakaniemen hallissa olevasta putiikista. Oli yksi apteekkiasiakin, mutta tarvitsemaani lääkettä ei ollut vielä paikan päältä.

Kauppahalli on elämysbisnestä. Myymälät eivät voi menestyä ellei katteet ole kunnossa. Naapurissamme olevassa supermarketissakin on ollut tarjolla voltitonta espressoa, mutta en ole sitä enää löytänyt hyllystä. Kysymys on segmenteistä ja tavaran kierrosta. Kyseisellä tuotteella tuskin on montaa kysyjää. Hyllypaikka on saanut kiertävämmän haltijan.

Joissakin bisneksissä saatetaan pitää snobejakin tuotteita tarjolla, jotta tarjonta näyttää monipuoliselta. En tiedä, toimivatko ruokakauppiaat näin.

Millaista kofeiini on? Kenties nestettä. Mene tiedä. Miten kofeiini poistetaan kahvista? Hallin asiakaspalvelija kauhoi papuja hyllystä ottamastaan lasipurkista ja jauhoi niitä pussiin. Ei hän ainakaan poistanut mitään pavuista. Onkohan joku osannut jalostaa kofeiinittoman kahvilajikkeen?

Hinta yllätti. Pussukka (200-250 g) maksoi yksitoista euroa ja taisi olla rapiat päälle Samanlainen maksoi viimeksi ehkä kuusi seitsemän rahaa. Onkohan jouluhinnat? Yritin kotona verrata edelliseen tavaraan. Tuore kahvi oli jauhettu hienommaksi. Tunnistin punaruskeaa väriä, kun espresso oli kupissa. Olikohan tämä kalliimpaa erää? Hinta meni yli kipurajan, mutta en ruvennut tinkimään.

Tämä on varsinaista kahvihifistelyä. Minun suuni on tuohesta eikä ole erityisen hyvä tunnistamaan makueroja. Joskus ostin jotakin tosi halpista. Jäi siihen kertaan se laatu. Jotakin minäkin erotan.

"Joulupuu on rakennettu ..." sanotaan laulussa. Hain kuusemme osat vintiltä ja todella rakensimme tekokuusen vaimoni kanssa olohuoneeseemme. Minusta tuntui, että rungosta puuttuu osa, kun ylin osa tuntui ohuelta alempaan putkeen, mutta vaimoni löysi pienemmän reiän sisältä. Meillä on joka vuosi yhtä kaunis kuusi. Ihan tuo tunnelmaa tuo.

Kuusi on hyvin symmetrinen. Voisihan siitä tehdä vähän inhimillisemmän vaihtamalla oksia sekajärjestykseen.

Nyt vietämme iltaa jouluisassa tunnelmassa. Radiosta soi jouluteemaisen Sävel on vapaa -toiveohjelman musiikki. Enimmäkseen perinteisen tuttuja lauluja toivotaan.

Herttoniemen apteekki osoitti taas loistavaa palveluhenkeä. Eilen luvattiin Sandimunia täksi päiväksi. Toimitus oli myöhässä. Uskokaa tai älkää, mutta farmaseutti lupasi vaimolleni tuoda lääkkeen kotiin ja niin hän teki, ovellemme asti. Oli varmaan kotimatkallaan, kun poikkesi. Matkaa on vain kivenheitto, mutta kuitenkin.

Pidän huomisen päivän taukoa blogini päivittämisestä. Hyvää neljättä adventtia kaikille!


Ei kommentteja: