Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 29. joulukuuta 2016

Isoveli valvoo?

Ehkä meidän pitää olla huolissamme. Viittaan erääseen maailmanlaajuisesti toimivaan voimakeskukseen, joka tietää meistä kaiken.

Minulla on useita blogeja, joista vain tämä, jota nyt luet, on aktiivinen. Tekstejä tässä blogissa on muistaakseni yli 1.700. Olen käyttänyt valtavasti aikaa tämän kirjoittamiseen. Olen luottanut siihen, että käyttämälläni alustalla tekstini säilyvät näkyvissä. Alustan tarjoaa jättiläinen, johon viittasin tämän tekstin alussa.

On ainakin yksi kotimainen vaihtoehto. Se on Vuodatus.net. Vuodatus voi olla hyvä, mutta kun sitä ylläpitää suomalainen minulle tuntematon firma, en tohtisi käyttää sitä alustanani. Pieneltä vaikuttava yritys (Rohea Oy)saattaa jonakin päivänä todeta, että ylläpito ei ole kannattavaa liiketoimintaa ja lopettaa sen.

Jättiläisen tarjoama palvelu tuskin häviää mihinkään. Jättiläinen on se suuryhtiö, jonka hakupalvelua sinä ja minä käytämme joka päivä.

Teoriassa jättiläinen voi jonakin päivänä lopettaa tilini ja siinä sitä sitten ollaan. Se tuskin kuitenkaan välittää kaltaiseni sittiäisen toimista.

Kerran jättiläisen omistamasta palvelusta päätyi julkisuuteen 650.000 käyttäjän 20 miljoonaa hakusanaa. Käyttäjien datassa olevat henkilötiedot oli korvattu numeroin. Tästä huolimatta toimittajat ja bloggaajat pystyivät samaan selville käyttäjien henkilöllisyyksiä hakusanojen avulla. Tämä tapaus kertoo nasevasti, mikä on käyttämiemme palvelujen mahdollinen hinta. Tapahtumasta on kerrottu teoksessa Tapaus Google.

Tämän blogin varmistaminen tietokoneelle näyttää olevan mahdollista. Pitää varmaan ottaa niskasta kiinni itseäni ja hoitaa homma.








Ei kommentteja: