Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 22. joulukuuta 2016

Syöpäläisen joulusuunnitelma elää ...

... kuin jonglöörin esitys.

Olimme aikeissa viettää pari yötä hotellissa Turussa ja jatkaa sitten viettämään joulua kuopuksemme ja hänen vaimonsa perheeseen, joka asuu Turussa.

Kun sain puhelun sairaalasta eilen aamulla. Vaimoni "riemastui", kun kuulosti, että jotakin huolestuttavaa on. Hän toivoi saavansa normaalin elämän. 

Kävi ilmi, että voimme lähteä Turkuun ja minulle ilmoitetaan jatkosta joko perjantaina tai ensi tiistaina. 

Olemme nyt Turussa. On käynyt ilmi, että kuopuksemme on kipeä ja toipilaana en minä eikä vaimonikaan voi mennä hänen lähelleen. 

Suunnitelmamme muovautui ennen lähtöämme niin, että palaamme perjantaina kotiin ja menemme lauantaina Lovisan Isnäsiin viettämään aattoa. Paikalla olisi sikäläiset jälkeläisemme ja muitakin. Siellä olisi yhteisöllinen juhla. Palaisimme jo aattona kotiin viettämään sinne joulu- ja tapaninpäivää. 

Sittemmin tilanne on taas muuttunut. Menemmekin huomenna viettämään joulua Naantalin sukuhaaramme pariin. Näillä näkymin palaamme kotiin joulupäivänä. 

Suunnitelma voi vielä muuttua. Joku saattaa sairastua Naantalissa. Jos käy ilmi, että jokin virus on nostamassa päätään kehossani, voin saada jo huomenna kutsun Meilahteen tiputukseen. Viime kesänä eräässä vaiheessa kävin kaksi kertaa vuorokaudessa päiväpolilla tiputuksessa. Turun yliopistollisessa keskussairaalassa tehdään kantasolusiirteitä kuten Meilahdessa. En tiedä voisinko saada mahdollisia tiputuksia myös TYKS:ssä. 

Hyvä että ollaan tarkkana. Käyttääkseni kliseistä ilmaisua, on syytä mennä terveys edellä. 


Saimme nauttia kauniista musiikista eilisiltana. CCI eli Chorus Cathedralis Iuniorum esittivät joulumusiikkia ikivanhassa ympäristössä Turun tuomiokirkossa. Laulamassa oli muiden kuorolaisten mukana kolme tyttärenpoikaamme.

Tänään istuimme keskellä vanhaa Naantalia. Kiitos Marja ja Reijo mukavasta tapaamisesta!


4 kommenttia:

Vuokko Kangas kirjoitti...

Lämpöiset joulutoivotukset teille, ja erikoisesti toivomme terveyttä teidän jouluunne! Voikaa oikein hyvin!

Unknown kirjoitti...

Hyvää joulua- viruksitta. Meillä noin kaikki flunssassa ja minä en lääkärien mielestä olisi saanut sairastua. Tapahtui toisin.- Joulu- se tulee kuitenkin. N

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Vuokko ja oikein rauhaisaa joulua teillekin!

Heikki Honkala kirjoitti...

Kiitos Anki. Oikein leppoisaa joulua sinullekin! Toivotaan että tauti helpottaa.