Sain vinkin Facebookin kautta (kiitos Kaisa), että raclette-perunoita voi myös tehdä edellistä yksinkertaisemmalla tavalla. Ryhdyin tänään toimeen.
Vinkkiviestissä todettiin, että pienet Rosamunda-perunat sopisivat parhaiten, mutta niitä ei Suomesta taida saada. Kokemus vahvisti vihjettä. Supermarket Hertassa oli tarjolla hyvin isoja Lopella kasvaneita punaperunoita ja pusseissa Pirkka Rosamundaa. Pienempiä ei ainakaan sattunut silmiini.
Vaimoni kehotti laittamaan suolaa. Ripottelin yrttimerisuolaa halkaistuani mukaan päässeet potaatit. Raclette-siivujemme määrä väheni neljällä kappaleella.
Laitoin perunoiden seuraksi uuniin kaksi raakagrilliwurstia.
Pohdimme kauanko perunoiden pitäisi olla uunissa. Arvelimme että tunti voisi olla sopiva aika.
Siirryin polkemaan kuntopyörää ja unohdin koko asian. Vaimoni muistutti noin tunnin päästä.
Perunat näyttivät kauniilta. Tuottivat esteettistä mielihyvää.
Valitettavasti peliaika oli ollut liian pitkä. Juustot olivat menneet koppuraiseksi. Makkaratkin olisi pitänyt ottaa aikaisemmin pois uunista. Toivottavasti työ tekijäänsä opettaa.
Rosamunda on jauhomainen peruna.
Joo, kyllä, minun pitää miettiä salaattipuoltakin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti