Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Hyviä uutisia


Uusi kampaus
Taas kävi hyvin. Hematoligin tapaaminen oli entistä rutiininomaisesti. Lääkäri totesi, että hyvältä näyttää. Ensi kesänä otetaan viimeinen luuydinnäyte ja seurantakäynnit harvenevat. Silloin on kulunut kaksi vuotta kantasolusiirrosta ja relapsin eli taudin uusiutumisen todennäköisyys on pieni.

Hämmästelen sitä, että olen elossa ja näinkin hyvässä kunnossa. Minulla on paljon aihetta kiitollisuuteen. "Hyvinkin voi käydä"

Poikkesin tapaamisen jälkeen lounaalla entisessä opinahjossani, joka on sairaalan lähellä. Ravintola on samassa paikassa kuin ennen eli kellarikerroksessa. Sitä kutsutaan yhä Montuksi. Kauppakorkeakoulussa tuskin on yhtään henkilöstön jäsentä, jonka voisin muistaa opiskeluajoiltani. Oloni oli aika irrallinen.

Poikkesin oppilaskunnan toimistossa, jossa juttelin hetken kahden opiskelijan kanssa. He olivat iloisen ystävällisiä nuoria naisia. Minua kutsuttiin poikkeamaan toistekin, mikä lämmitti mieltäni. Näytin toiselle aulan seinältä paikan, jolla olleelle ilmoitustaululle tenttitulokset aikoinaan tulivat. Nimet olivat allekkain ja arvosanat vieressä. Kaikessa ei ole kehitytty avoimuuden suuntaan.

Kävin sitten samassa kurdien pitämässä parturiliikkeessä kuin kerran viime vuonna. Sain 15 eurolla kampauksen, joka lienee yleinen varttuneiden kurdimiesten keskuudessa.
Tässä ei näy keskustelukumppaneitani

Kävin juhlapäivän kunniaksi Fazerin kahvilassa juomassa juhla-cappuccinon viinerin kera. Rupattelin niitä näitä tuntemattomien iäkkään leidin ja nuoren miehen kanssa. Ilmiselvästi me kaikki nautimme keskusteluhetkestämme.Illemmalla kävin tapaamassa kolmea lastenlastamme ja heidän vanhempiaan. Vein hyvien kontrollitulosten kunniaksi kakun mukanani.  .

A-studion aiheen oli tänään Viron satavuotisjuhlat. Mieleeni juolahti onnitella naapurimaatamme. Löysin Viron valtion sivuilta jonkin sähköpostiosoitteen ja lähetin siihen lyhyen onnitteluviestin. Saattoi olla jokin valitusosoite.

Tämä on ollut hyvä päivä.

2 kommenttia:

Maikki Jokela kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Milloin love story jatkuu?