Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

torstai 22. helmikuuta 2018

Olen synnynnäinen wabi-sabisti

Jotkut ihmiset ovat trenditietoisia, toiset eivät, ja enemmistö meistä on varmaan jotakin siltä väliltä. Joskus ihminen saattaa huomata olevansa aikomattaan uuden trendiaallon harjalla.

olen täydellinen virheellisyydessä

Me Naiset kertoo uudesta sisustussuuntauksesta wabi-sabista ja kuvailee sitä seuraavin sanoin:

  • epätäydellisyys
  • virheet
  • ainutlaatuisuus
  • poikkeamat
  • iän tuoma tyyneys
  • aitous
  • rehellisyys
  • luonnon mukaan eläminen
  • harkittu sekasotku
  • elämä saa näkyä.
Vanhempani ovat järjestyksen ihmisiä, mutta minä olen onnistunut perimään jostakin wabi-sabistin geenit. Olen synnynnäinen lahjakkuus ja harjoitellut koko ikäni. Koskahan tästä tulee olympialaji?

Elän vielä pari kolme päivää kodissamme luontaisessa wabi-sabismissa. Sunnuntaina palaan Nizzaan kouluttamaan vaimoani. 


Yö on rauhaisan levon aikaa, mutta siihen pitää varustautua. Käden ulottuvilla oleva sammutuspeite odottaa tilannetta, jossa ei kaivata lisää lämpöä. CPAP-laite pumppaa uskollisesti ilmaa nukkujaan siltä varalta, että hän unohtaa hengittää. Modemi pitää yllä jatkuvan yhteyden maailman hermokeskuksiin. Laturi on valmiin syöttämään sähköä, jos sitä sattuu läppäristä puuttumaan. Ulkoinen muisti auttaa, jos muu muisti pääsee loppumaan. Säilytyslaatikon voi kätevästi työntää sängyn alle päivän ajaksi, jos joskus sattuu muistamaan.

Täällä on elämää, vaikka nukutaan.


Konmaritus ja tavaroiden ahkera laatikointi luo staattisen tunnelman. Sitä paitsi aikaa kuluu siihen, kun etsii tarvitsemiaan esineitä tai murehtii siitä, että on tullut heittäneeksi kymmenen vuotta sitten pois jotakin, jolle voisi nyt olla käyttöä.

Yllä oleva asettelu kuvastaa jatkuvaa muutosta, jonka sanotaan olevan melkein ainoa nykypäivän varma asia. Ulkoinen muisti odottaa sitä, että siihen hankitaan sopiva virtajohto. Sellainen on ilmeisesti heitetty pois muutossa tai jossakin muussa puuskassa. Itämaan tietäjä on jäänyt pois vinttiin vietyjen joulutavaroiden joukosta, mikä tilanne huokuu ihanaa epätäydellisyyttä. Kukkojen sukuseuran viiri on hiljattain pidetyn kokouksen ja hyllylle nostamisen dynaamisessa välitilassa. Lehdet odottavat joko lukemista tai paperiroskiin viemistä. Joulutähti on melkein menettänyt henkensä, mutta kodin tällä erää lyhytaikainen asukas on tuntenut hellyyttä sitä kohtaan ja muistanut sitä satunnaisesti tilkkasella vettä.


Kun elää tulemisen ja lähtemisen välissä, matkalaukkua ei kannata purkaa. Voi elää laukusta. Paluumatkalle lähtiessä on helpompi saada kaikki tarpeellinen mukaan. Minun täytyy olla tarkkana, etten vie takaisin jotakin vaimon tänne jätettäväksi tarkoittamaa. Laukkuun on kätevä kerätä postia, jonka vaimo haluaa minun tuovan mukanani.


Pakkausmuovirulla odottaa seuraavaa muuttoa. Tuon mustan esineen käyttötarkoitus on minulle tuntematon. Tuossa se odottaa sitä päivää, kun se löytää luontaisen paikkansa.Silityslauta on oivallinen säilytystaso näille urheiluvälineille. Ne ovat käden ulottuvilla vaatimatta kumartumista ja ennen kaikkea näkyvillä muistuttamassa unohtuneesta harjoittelusta.


Tämä yöpöytä kuuluu Artekin mallistoon. Siihen voi kätevästi varastoida sellaisia litteitä esineitä, joille saattaa olla levon aikaista käyttöä.


Kameran kolmijalan säilytyspaikka on nerokas. Tuosta sen löytää, kun tarvitsee. Se ei kuitenkaan vie niin paljon tilaa, etteikö sitä pystyisi väistämään, kun liikkuu paikalla muissa asioissa.Joulukynttilät kannattaa pitää ikkunalla. Kohta päivä lyhenee ja ensi joulumyyntiä suunnittelevat lienevät jo toimessa.  

Olen melkein täydellinen virheellisyydessä. 


Ei kommentteja: