Saamme Syöpäklinikalla päivittäin viisi ateriaa, jotka ovat aamiainen, lounas, iltapäiväkahvi, päivällinen ja iltapala.
Tässä on esimerkkejä lounaista ja päivällisista, joita olen saanut täällä olemillani jaksoilla.
Ainakin toiseksi viimeinen ateria on sovitettu tilanteeseen, jossa minun oli vaikea syödä tavanomaista ruokaa.
Mitä mieltä olette aterioista?
10 kommenttia:
Parjatuksi sairaalaruuiksi ihan kelvollisen näköisiä aterioita. Jopa hieman punaista ja vihreää pilkottaa annoksissa. Aika monta perusväriä, sinistä lukuunottamatta. :)
En tiedä, miksi minusta tuntuu että en pystyisi kuin vähän näykkimään. Olen varmaan nirso, mutta jotenkin tuli niin sairaalan hajukin heti mieleen. En kyllä oikein lentokoneruoastakaan välitä. Voimia sinulle sinne Meikkuun! Johanna L.
Minusta yleensä aika kelvollista perusruokaa. Tuoreita vihanneksia olisi kiva olla enemmän. Joku riisipuuro tuntuu vähän erikoiselta pääruokana.
Mielestäni sairaalaruoassa yleensäkin on vähän turhan paljon hiilareita, varsinkin kun yleensä sairaalassa olijat liikkuu aika vähän. Varmaan täytyy kuitenkin ottaa kaiken moiset huomioon, kun on kaikille sama ruoka. Useimmiten kuitenkin melko tavallisia ruokia, ja oman kokemuksen perusteella välipalajääkaapissa melko hyvä valikoima niin pystyi sieltä hakemaan, jos oli jotain mitä ei kyennyt syömään
Totta, Syöpäklinikallakin on päiväsalissa hedelmiä tarjolla ja jääkaappiin laitetaan yleensä iltapalalta jääneitä leipiä tms. otettaviksi, jos nälkä yllättää.
Kaikki muut näyttää ihan syötäviltä, osa jopa hyviltä, mutta toi toisiks viimenen "kolme läjää lautasella"-ateria on jokseenkin luotaan työntävän näkönen :)
Olikohan tuo silloin, kun Heikillä oli suu kipeänä...tuskin muuten olisi kolme kasaa sosetta...
Niin taisi olla
hiilareita on tarkoituksella paljon, sillä sairaudet, tulehdukset, leikkaushaavat, syöpäpotilaat muutoin huonolla ruokahalulla tarvitsevat paljon energiaa paranemiseen. Tämä on ihan toista ravitsemustarkoitusta, kuin medän siviilisyöminen. Voimia sinne naapuritaloon!
Kiitos viestistä naapuri. Ai siinä on tuollainenkin näkökulma. Luultavasti suomalaiset syövät keskimäärin aika hiilaripitoisia aterioita. Olisikohan siinä sitäkin, ettei tule potilaille kovin suurta sokkia erilaisista aterioista?
Lähetä kommentti