Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

lauantai 31. joulukuuta 2016

Kokkausta

Käydessämme viimeksi Lidlissä, löysin hyvännäköisen kulmapaistipalan, jonka ostimme. Tarkoituksenani on nimittäin ollut jatkaa ruuanlaiton opetteluani tekemällä kokolihakeittoa ja merimiespihviä.

Tänään olen alkanut tositoimiin. Löysin netistä Kotikokin lihasoppareseptin, jonka mukaan olen valmistamassa soppaa. Ohje taitaa olla hifistelymeininkiä, mutta ei se mitään. Tosin selleriä ja palternakkaa meillä ei ole. Ohjeen mukaan selleriä laitetaan neljäsosa. Luulin purjosipulia selleriksi ja pienin sitä vartin verran. Purjoa kuuluukin keittoon puolikas, joten täytyypä silputa lisää.

Oppia tämäkin, että kokolihaa pitää keittää näin pitkään, puolestatoista kahteen tunnista . Päivällisemme viivästyy, kun tavallisesti syömme sitä kuuden tienoissa.

Liha kypsyy liedellä keittovedessä, johon olen lisännyt mustapippuria, pari laakerinlehteä ja sipulia. Ohjeen mukaan piti olla maustepippuria, mutta muistin väärin ja laitoin mustapippuria. Vaimo sanoi mustan sopivankin paremmin.

Olen pilkkonut perunat, pari porkkanaa, purjoa ja pienen lantun odottamaan lihan kypsymistä. Ohje tuntuu aika monimutkaiselta, kun lihat pitää nostaa pois

Olenkin unohtanut näkkileivän, joka piti panna liemeen. Käyn lisäämässä.

Nyt jatkan tekstiä: ... liemestä ja laittaa tilalle juurekset ja sitten perunat. Vesi näytti haihtuneen aikalailla, joten lisäsin sitä.

Jääkaapissa on paprikoitakin. Ai niin, unohdin sen näkkileivän. Käynpä uudestaan.

Jätin näkkileipäsiivun kellumaan soppateelmykseeni. Kai se siitä hajoaa.

Vaimoni ehdotti paprikaa mukaan, mutta haluan pitää sopan selkeänä.

Nälkä tässä jo on. Jotakin olen noukkinut suuhuni. Täytyy pikkuisen siirtää nälkää jollakin.

Onnellista uutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja: