Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

torstai 8. joulukuuta 2016

Löysin etsimäni hiiren



Olen ollut väsynyt tänään. Syynä lienevät eiliset rokotukset. Kävimme kuitenkin kuuntelemassa, kun Suurkirkon portailta esitettiin "Soi kunniaksi Luojan", En etsi valtaa loistoa" ja Finlandia-hymni.



Jätimme automme Rauhankadulle. Nousin Kansallisarkiston portaat ja löysin pienen veistoksen, jota olen etsinyt aika läheltä, mutta en ole löytänyt. Olin luullut, että hiirulainen on Kansalliskirjaston alueella.




Patsas on sympaattinen hahmo. Miksikähän paikka on suuren arkistorakennuksen portaiden tuntumassa. Hahmo näyttää hiireltä, joten se ei viitanne arkistorottaan. Onkohan "kynä" ollut mutkalla alun perin vai onko kyseessä ilkivalta.



Tämä teos on Suomen Pankin laajennusosan seinustalla. Minusta se on hyvä kaikessa peltisyydessään, mutta ihmettelen massiivista alustaa. Teos pääsisi paremmin oikeuksiinsa hennomman rakennelman päällä.


Tämä on kadun vastakkaisella puolella olevan rakennuksen seinustalla. Suomen Pankin rakennus tässäkin taustalla.


Menimme kaupungintalon ravintolaan lounaalle. Paikkaan pääsee Sofiankadun puolelta. Kulkuväliköstä on aikoinaan päässyt poliisiasemalle, jonka toiminnot siirrettiin Pasilaan.

Osa ravintolan seinällä olevasta reliefikokonaisuudesta. 
Kävin sitten ystävämme kanssa Rauhankadulla laterna magicassa, joka on divarin ja gallerian yhdistelmä. Minusta on turhaa konstailua päättää kirjoittaa valittu erisnimi pienellä alkukirjaimella. Laterna magica tarkoittaa taikalyhtyä. Tämä antikvariaatti keskittyy taide-, elokuva- ja valokuvakirjoihin.

Kirjaosaston takana on kaksi huonetta, jotka ovt näyttelykäytössä. Suuremmassa on esillä Timo Ala-Vähälän krokeja (croquis). Pienessä oli teos, joka koostui kuusimetsää esittävästä videosta. Se näkyi heijastettuna rinnakkain pystyasennossa oleviin putkiin, jotka oli kai tehty vessapaperirullista. Sen tekijää en tiedä.

Gigantti on hoitanut pesukoneprojektin mallikkaasti loppuun. Elektrolux tuotiin tänään ja asennettiin. On tänään hyrrännyt jo tositoimessa. Loppu hyvin.



Ei kommentteja: