Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 9. syyskuuta 2014

Kokeeni onnistui, kuumista juomista, sorsimisesta, veistoksia ja paluupäivä

Otin illalla vain puolikkaan unilääkettä ja kaksi meltoniinitablettia. Nukahdin hyvin. Heräsin puoli kuuden maissa, mutta sain uudestaan unen päästä kiinni. Aika hyvä yö. Edellisen yön lyhyyskin saattoi auttaa. Join eilen kahvia vain kofeiinittomana ja aika vähän. Aamupäivällä tosin olin tokkurainen. En tiedä, johtuiko se unilääkkeestä vai melatoniinista. Voisiko se olla toipumisoire?

En juonut hoitojen aikana juurikaan kuumia juomia. Sellaiset eivät maistu vieläkään. Vain kahvia juon kuumana, enkä sitäkään paljon. Ehkä on toipumisen merkki, jos ja kun teetä alkaa tehdä mieli. Ilmojen viilemeninen saattaa edistää asiaa.

Meitä ikääntyneitä sorsitaan. Koskee sekä Suomea että Unkaria ja varmaan montaa muutakin maata. Tuoteselosteet ovat usein pakkausten kyljissä aivan toivottoman pienellä tekstillä. Niistä ei saa selvää lukulaseillakaan. Tarvitaan suurennuslasi. Mahtaa olla iso osa suomalaisista, jotka tarvitsisivat sellaisen pidettäväksi jatkuvasti taskussaan.












Tänään on lähtöpäivä. Viimeisen illan piristys oli nuori suomalainen, joka opiskelee Budapestissa yliopistossa. Hän kävi tapaamassa meitä. Oli mukava tutustua ja kiva ilta oli muutenkin.

On ollut mukava lomailla täällä, mutta mukava on palata kotiinkin. Silloin loma on tehnyt tehtävänsä. Puolen yön maissa meidän pitäisi olla taas isänmaan kamaralla.



Ei kommentteja: