Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

maanantai 22. syyskuuta 2014

Rähmimisestä, lisäravinteista ja kynsistä

Silmäni rähmivät edelleen voimakkaasti, erityisesti öisin. Tiede-lehden (Miksi silmä rähmii?) mukaan
"rähmä on pääasiassa kyynelrauhasten tuottamaa kasaan kuivunutta eritettä.". Päivisin räpsytämme jatkuvasti silmiämme. Luomet vievät bakteerit pois. Yöllä tilanne on toinen. Silmien nestepitoisuus on vähäisempi. Bakteerihuolto jää valkosoluille ja antimikrobisille aineille.

Duodecimin Terveyskirjaston mukaan rähmiminen liittyy silmien sidekalvojen tulehdukseen ja sitä hoidetaan antibioottisilla silmätipoilla. Se on usein flunssan jälkiseuraus.

Miksikähän silmäni ovat jatkuvasti tulehtuneet? Voisiko se liittyä valkosolutuotantoon? En tiedä, ovatko käyttämäni silmätipat antibioottisia. Täytyy tarkistaa. Pitää puhua rähmimisestä lääkärille, jonka tapaan kuun lopussa. Jäävätkö silmäni pysyvästi tulehtuneiksi?

Olen jo aiemmin kertonut, että nenäni vuotaa syödessäni ja juodessani. Olisikohan sillä jokin yhteys rähmimiseen. Silmäripsenikin ovat aika tyngät vielä. Se ongelma korjaantunee.


Kirjoitin eilen lisäravinteista. Vaimoni esitti hyvän näkökohdan asiasta. Minulla voi olla syövän jälkeen tarve saada lisää vitamiineja. Hoidot olivat todella rankat, joten tuo voi hyvin olla mahdollista. Hän kiinnittää erityista huomiota asiaa laittaessaan ruokaa.


Kynteni ovat kohta kasvaneet kuntoon. Vain oikean käden nimettömässä on enää rappeutunut osa kiinni.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

moi Hessu, yritäppä vain alkaa tiputtaa silmiin kuivan silmän tippoja hyvinkin usein/pv, itselläni silmätulehdukset tänä vuonna ovat johtuneet kuivista silmistä, eli jopa 3-4 t välein tippaa silmään/silmiin ja varsinkin yöksi, kokeileppa auttaako,esim.Systane jota on voitelevaa ym. mallia tai joku muu, Systane kestää avattuna 6kk eli on sillätapaa hyvä, ei heti vanhene, kuulemma ilman -ym saasteet ottavat kuivan silmän pintaan ärsytyksiä ja siitä tulehdus...sanoi minun silmälääkärini kk sitten!!!terveisiä, t.K.Pohojanmaalta

Heikki Honkala kirjoitti...

Moikka K. Niin, ikääntymisen myötä silmien sanotaan kuivuvan. Kummallista, kun ne eivät siltikään tunnu kuivilta. Laitan tippoja pari kolme neljä kertaa päivässä. Voisihan sitä kokeilla tahdin tihentämistä. Kiitos vinkistä!