Sairaan rakas elämä

Imusolmukesyövän ja leukemian kokenut mies kirjoittaa

tiistai 30. syyskuuta 2014

Taivaita ja kilpirauhasyllätys

Eilisiä taivasspektaakkeleita:



 
 
Ylimmässä kuvassa näkyy vasemmalla Kulosaaren kirkon kellotornia. Alemmat kuvat ovat meiltä Herttoniemestä Alppilaan ja Pasilaan päin.
 
Kävin lääkärissä ja sain sairaslomaa lokakuun loppupuolelle eli etenemme suunnitelman mukaan. Palaan töihin toisen jakson alussa.
 
Kilpirauhaskokeen tulos oli yllätys. Olin arvellut ettei sieltä mitään löydy. Tulos jakaantuu kahteen osaan. S-TSH:n tulos oli 1,57 ja S-T4-V:n 9,48. Ensimmäisen viitearvoväli on 0,4 - 4,0 ja jälkimmäisen 10 - 21. Jälkimmäinen siten poikkesi hieman normista. Minulle määrättiin kokeeksi matala lääkitys: Thyroxin 25 mikrogrammaa. Jos tämä annostus menee överiksi eli elimistöni saa liikaa vauhtia, saan sen mukaisia oireita.
 
Lääkäri selitti, että S-TSH mittaa komentoja, joita aivoista lähtee kilpirauhaseen. S-T4-V mittaa puolestaan sitä, miten kilpirauhanen toteuttaa komentoja ja tällä puolella minulla on puutetta. Hän ei osannut sanoa, voisiko syöpähoidot vaikuttaa kilpirauhaseen.
 
Minulle määrättiin silmien rähmimiseen kahta sorttia antibioottista mömmöä, voidetta ja tippoja. Yöksi ja päiväksi erilaista. Kahden päivän käytön jälkeen pitäisi selvitä, että toimiiko.    


Ei kommentteja: