Lymfoomasta selvinnyt, akuutista leukemiasta toipuva mies rakentaa uutta taiteilijaelämää

perjantai 24. marraskuuta 2017

Kuka on Argus Omnipresent - Toujours Vigilant?Sain tänään merkillisen kirjeen. Se on otsikoitu näin:

HUOMAUTUS JA OJENTUMISVAATIMUS KOSKIEN LIIKENNERIKKOMUSTA

Ojentumisvaatimus? Hm ...

Sitten seuraa nimeni ja osoitteeni. Tämän jälkeen tulee perusteet tuomiolle:

MÄÄRÄYS, JOTA VASTAAN RIKOTTU: Tieliikenneasetuksen 19 §  / liikennemerkki 531 'Paikallisliikenteen linja-auton pysäkki' : Muuta ajoneuvoa kuin linja-autoa ei saa pysäyttää eikä pysäköidä - - 12:ta metriä lähemmäksi merkkiä. - -

Lainaus on oikein tehty. Paikallisliikenteen linja-auton pysäkkimerkki on numero 531. Mainitussa pykälässä sanotaan:

Muuta ajoneuvoa kuin linja-autoa ei saa pysäyttää eikä pysäköidä tiemerkinnöin osoitetulla matkalla merkin kummallekaan puolelle tai, jos merkintää ei ole, 12 metriä lähemmäksi merkkiä. Tälle alueelle saa kuitenkin pysäyttää ajoneuvon siihen nousemista tai siitä poistumista varten, jos se voi tapahtua linja-autoliikennettä estämättä. 

Tämän jälkeen annetaan koordinaatit:

PAIKKA: Käsityöläiskatu 12 Turussa.

AIKA: 21.11.2017 klo 22.55:teen saakka.

AJONEUVO: H-a HCZ-589.

Kyllä, olimme tuolloin palaamassa Helsingistä. Vaimoni poikkesi lähikaupassamme Salessa ja minä jäin odottamaan. Kellonaikakin varmaan täsmää. Ajoin kaupan edessä olevan pysäkin etupäähän. Pysäkillä ei mielestämme ole bussiliikennettä iltaisin.

Kirjoittaja määrittelee nyt rikkomukseni:

RIKKOMUKSEN TAPAUSKOHTAINEN KUVAUS: Yllä mainittu ajoneuvo, sen olematta linja-auto, pysäköity n. 1,5 metrin etäisyydelle liikennemerkistä 531, merkin jälkeen. Kuljettaja ei pysäköinnin aikana poistunut ajoneuvosta. 

Rikkomus on kuvattu ja seuraa sanktio:

VAATiMUS, koskeva ajoneuvoa HCZ-589 ao. ajankohtana kuljettanutta, em. rikkomukseen syyllistynyttä iäkkäähköä mieshenkilöä:

Välitön luopuminen sanotunkaltaisista, vastuuttomuutta osoittavista ja linja-auotliikennettä mahdollisesti haittaavista rikkomuksista sekä mahdollisista muista tieliikennelainsäädännön vastaisista määrittelyistä.

Ikäni määrittely on onnistunut aika hyvin.

Alla on ensimmäisessä kuvassa oleva logo. Argus viittaa ilmeisesti keinosilmään. Omnipresent tarkoittanee kaikkialla läsnäolevaa. Toujours vigilant on suomeksi 'aina valppaana'.
Minulla ei ole huomauttamista tähän huomautukseen. Myönnän rikkomukseni. Viestillä on vaikutustakin. Kun olin hakenut auton ja olin poimimassa vaimoani kyytiin kotimme kohdalla, huomasin, että kadun toisella puolella seisoi mies kännykkäänsä paneutuneena. Hänellä oli huppu vedettynä myssynsä päälle. Kun sitten ajelimme asioilla, olin ratissa korostuneen tarkkaavainen.

Tapaus kävi vielä mielenkiintoisemmaksi, kun aloimme penkoa nettiä. Suomi24:ssä on vuonna 2009 aloitettu keskusteluketju "Turkulaiset huomio: Argus?", jota on viimeksi kommentoitu tämän vuoden elokuussa. Keskustelijat kertovat kokemuksistaan Arguksesta. Tämä vaikuttaa toimineen monien vuosien ajan tässä meidän kulmilla. Huomauttelijan henkilöllisyys ei ole keskustelijoille selvinnyt. Jossakin annettiin tuntomerkkejä. Mainittiin huppupäisyydestä.

Elämä olisi tylsää, jollei inhimillisen toiminnan kirjo olisi näin laaja. Paikallisväriä. Jotkut tosin tuntuvat ottaneen herneen nenäänsä.

Argus on joutunut maksamaan Trafille saadakseen yhteystietoni eikä postimerkkikään ilmainen ole. Hän on myös nähnyt vaivaa asiansa eteen.

Argus, varmaankin luet tämän postaukseni. Kiitos kirjeestäsi. Mukavaa loppuvuotta ja uuden alkua!

Maanantaihin. Hyvää viikonloppua kaikille.Ei kommentteja: